Karácsonyi mesevilágba csöppenhetnek az érdeklődők a Városházán!
Fotó: Szarka Lajos

Különleges tárlat várja a Krúdy teremben a városlakókat. Az ünnepi hangulatokat a tavalyi évhez hasonlóan Gerliczki Zoltán enteriőrtervező, mestervirágkötő és csapata álmodta egységbe, ami minden korosztály részére nyújt érdekességeket. A tárlat ingyenesen látogatható december 17-éig.

Gerliczki Zoltán enteriőrtervező-mestervirágkötő és csapata már másodjára varázsolhatott karácsonyi hangulatot a Városháza Krúdy termébe. A tavalyi, egységes színvilágtól eltérően idén sokkal színesebb a kiállítás: másabb a hangulat és több lehetőség van a szelfi fotókra is!

Az elmaradhatatlan, ünneplőbe öltözött fenyőfák a kiállítás minden szegletében megtalálhatóak. A különböző dizájnok között akad egy kék-piros, világító kisautókkal és macikkal.

A lábainknál mini vasútmodellt is felfedezhetünk, de fehér-ezüst vintage stílusban is gyönyörködhetünk: hangulatos kandallóval, macikkal és egy óriás hóemberrel. Az asztalon ünnepi műédességek, habos-babos sütik és macaronok sorakoznak egymás mellett. Gerliczki Zoltán elmondta:

Akkora sikere volt a tavalyi kiállításnak, hogy már januárban felkért a város, hogy az idén újra rendezzem be a Krúdy termet. Az egyik kérés az volt, hogy olyan enteriőröket is csináljunk, ahol akár szelfizhetnek is az emberek – ebből az apropóból ötféle enteriőrt láthatnak a Városházán!

Az egyik asztali dísznél vanda orchideákat is láthatnak az érdeklődők, de idén elsősorban a díszek, tárgyak kaptak hangsúlyt a kiállításon. Gerliczki Zoltán hozzátette:

Leginkább kellékeket használtunk ebben az évben – különböző gömböket meg színkombinációkat. Van egy 'fiú szobás' enteriőr, ahol piros-kék színkombinációt láthatnak az érdeklődők, ami egy kicsit a város színeire is hajaz, hiszen a városi zászlók piros-kékek. A púder színek még mindig hódítanak, így ezek is láthatóak. Valamint a mentazöld jelent meg idén a dizájnszínek között; ez a modern enteriőrben foglal helyet.

A századfordulót is megidézi az egyik enteriőr. Többek között porcelán babákat is szemügyre vehetnek a tárlat látogatói. A Csillagporos karácsonyunk című kiállítás december 17-éig látogatható, ingyenesen a Városháza első emeletén, a Krúdy teremben. Hétköznap 9 és 19 óra között, hétvégén pedig 10 és 19 óra között.