Jubileumi VIDOR Fesztivál – Újra lesz koncert a Kossuth téri nagyszínpadon

Kossuth téri, nagyszínpados programok is lesznek az idei VIDOR Fesztiválon, de összesen 15 helyszínen számtalan program várja majd az érdeklődőket. A Vidámság és Derű Országos Seregszemléje augusztus 27-én, vagyis jövő hét pénteken kezdődik és 9 napon át tart szeptember 4-ig. A koncert idején a Kossuth tér egy részét lezárják, a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint csak védettségi igazolvánnyal vehetnek részt a vendégek bizonyos programokon. 

A VIDOR Fesztivál hosszú évek óta az egyik legkedveltebb rendezvény Nyíregyházán, koncertek, színházi előadások és különböző programok színesítik ilyenkor a várost számtalan helyszínen. A koronavírus-járvány már tavaly is befolyásolta a rendezvény szervezését és idén is számítani kell változásokra. Előző évben a nagyszínpadi koncerteket a Rózsakert Szabadtéri Színpadon tartották, idén viszont visszakerülnek a programok az eredeti helyszínükre, a Kossuth térre.

Koncertek a Kossuth téren

Ahogy Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója fogalmazott, február óta nagyon sokszor megkapta azt a kérdést, hogy lesz-e koncert a nagyszínpadon, a hétfői sajtótájékoztatón pedig kiderült, összesen 14 koncertet és 2 előadást láthat majd a közönség a VIDOR Fesztivál 9 napja alatt, augusztus 27-e és szeptember 4-e között a Kossuth téren.

A fesztivál kilenc napjából nyolc napra, tehát mondhatom, hogy általánosságban az a szabály fog vonatkozni, hogy a nagyszínpad előtti teret fogjuk körbekeríteni és három irányból lehet majd erre a kis térre bejutni. A bejutásnak annyi a feltétele, hogy egy karszalag legyen az idelátogatókon. A karszalagot pedig a Kossuth téren felépített két regisztrációs ponton kaphatják meg azok, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek” – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A regisztrációs pontokat hétfőtől keresheti a közönség délután egy és este kilenc óra között, egészen a fesztivál végéig. A Kossuth teret egy napon viszont teljes egészében lezárják majd, szeptember másodikán, csütörtökön a Majka és Curtis koncert idejére. Akik esetleg nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, őket a VIDOR Kertben várják, ide ugyanis bárki bemehet majd, ameddig nem éri el a vendégek száma a 400 főt. A nagyszínpadi fellépők között szerepel például a Tortuga, az Anna and the Barbies, Péterfy Bori, a Blahalouisiana és a Konyha együttes is, a VIDOR Kertben többek között a Katona Petra, az LK Beat és a Kelet Brass Band együttes szórakoztatja majd a közönséget.

Kell a szórakozás

A VIDOR Fesztivál mindig nagyon fontos, mindig nagyon sokan várják. Itt a járványhelyzetben azt gondolom, hogy még inkább fontos és jó. Természetesen sok bizonytalanságot és nehézséget okozott a járvány a szervezésben, de nagyon örülök, hogy a most 20 éves jubileumot ünneplő VIDOR Fesztivált egy nagyon színes, gazdag programmal meg tudjuk szervezni. Lesznek külföldi fellépők, folytatódik a lovas színpad, amit tavaly elkezdtünk és bekapcsoljuk a Szindbádot is, mint annak idején a Bencs Villát, Rózsakertet, tehát az infrastrukturális fejlesztések nem válnak hiábavalókká ebből a szempontból sem” – mondta a sajtótájékoztatón dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A VIDOR Fesztivál másik fontos része a színházi versenyprogram. Idén a járvány miatt kevesebb előadás volt a pesti színházakban is, így ebben az évben főleg vidéki társulatok látogatnak el Nyíregyházára. A kilencnapos programot ebben az évben is támogatja az EMMI és továbbra is a VIDOR főszponzora a Bige Holding Csoport.

Én úgy gondolom, mint a város egyik lakója és lokálpatriótája, hogy van nekem abban kötelességem, hogy a VIDOR Fesztivált meg lehessen rendezni, méltó színvonalon és méltó módon, még ebben a nagyon kritikus és covidos, betegséges időszakban is. A mi cégeink jól működnek, nem vevődik észre rajtuk, hogy van bármiféle betegség vagy változás vagy gazdasági válság, úgyhogy úgy gondoltuk, hogy örömmel fogjuk megfinanszírozni a VIDOR Fesztivált és reméljük, hogy egy kiváló műsor lesz” – tette hozzá Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa.

A programok augusztus 27-én, pénteken kezdődnek, a hivatalos fesztiválmegnyitó 18.30-kor kezdődik majd a Kossuth téri nagyszínpadon. A kilenc nap alatt összesen 15 helyszínen számtalan program várja a nyíregyháziakat és a városba látogatókat.