Jósavárosi kutyafuttató

A Jósavárosban is lakossági igény merült fel arra, hogy zárt kutyafuttatóban szaladgálhassanak az ebek. Az Örökösföld és az Érkert után a Robinson domb Garibaldi utca felőli részén is kialakított Nyíregyháza önkormányzata egy ebeknek fenntartott zárt parkot.

 

Tisztább, rendezettebb környezet

 

Dr. Horváthné dr. Veisz Katalin, a FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselője az átadáson azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, a terület megépítését egy lakossági fórum előzte meg, ahol felmérték az igényeket és a kutyatulajdonosokkal egyeztettek arról, hol épüljön meg a kutyafuttató. A képviselő hozzátette, úgy véli, sikerült a lakossági igényeknek megfelelni és nagyon örülnek az ebparknak a kutyatulajdonosok. Dr. Horváthné dr. Veisz Katalin elmondta, azt is reméli a kutyafuttatótól, hogy általa Jósaváros parkjai is tisztábbak lesznek.

 

Gondoltak a kistestű és a nagytestű kutyákra is

 

A jósavárosi kutyafuttató kivitelezési feladatai műhelymunkákkal és eszközgyártással kezdődtek, majd októberben már a helyszínen dolgoztak a munkások. Közel 1695 négyzetméteren két területet alakítottak ki. Az egyik részben a kistestű, a másikban a nagyobb kutyák játszhatnak. Az ebparkkal a kutyatulajdonosok régi álma vált valóra.

További képekért kattintson a fotóra!

Urszuly Regina csivaváját sétáltatta a parkban. Azt mondta, nagyon jónak tartja a zárt kutyafuttatót, mert így a kutyák együtt tudnak játszani, és biztonsággal el lehet őket engedni, hiszen nem tudnak elszökni.

A két részre osztott kutyafuttatóban az ebeknek ugrálók, pihenőasztalok, ugrálókarikák, mérleghinták és szlalompályák, a gazdiknak pihenőpadok, hulladékgyűjtő szelencék, illetve tájékoztató és információs táblák teszik komfortosabbá a kikapcsolódást.

 

Mindenkinek jó

 

Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere azt mondta az átadóünnepségen, a kutyatulajdonosok és a kutyát nem tartók is igényelték a futtatót, hiszen jó az, ha szabályozott keretek között, mégis kiépített környezetben tudnak a kutyák szabadon mozogni. Az alpolgármester hozzátette, így egymást sem zavarják és a többi lakost sem.

A mai kor követelményeinek megfelelő új kutyafuttató százszázalékos önkormányzati forrásból, közel 7 millió 630 ezer forintból valósult meg.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)