Jön, jön, jön! Az esztendő legvidámabb hete!

Felszállt a fehér füst; a Vidámság és Derű Országos Seregszemléje, azaz a 22. VIDOR Fesztivál eseményeit ismertették a keddi sajtótájékoztatón. Közel 20 helyszínen mintegy 150 programot kínál a szervező Móricz Zsigmond Színház augusztus 25. és szeptember 2. között. Különösen erős színházi programot állítottak össze. A VIDOR zsűrielnöke Hegedűs D. Géza lesz, a zenés színpad sztár fellépője pedig a Minelli!

Nyíregyház a zöldellő, szép terek, az épített örökség, és a turisztikai attrakciók mellett, már 21 éve azoktól az élményekről híres, melyeket a kínál a VIDOR Fesztivál évről évre – kezdte bevezetőjét Nyíregyháza polgármestere, Dr. Kovács Ferenc. Majd abbéli reményét fejezte ki, hogy idén is emlékezetes lesz a 22. Vidor.

„Nemcsak kulturális, zenei, hanem egy közönségprogram is a VIDOR Fesztivál. Megjönnek szabadságról az emberek. Itt találkoznak, minden korosztály. Iskolakezdés előtt vagyunk, és ezzel az időszakkal meghosszabbodik a nyár. Ez a nagy beszélgetések, a jó hangulat, az élmény és a jókedv időszaka. Én azt remélem, hogy most is így lesz. Éjfél előtt nem nagyon szoktam hazamenni  ebben az időszakban, tehát van tapasztalatom.” - említette a VIDOR kapcsán a polgármester.

Egy hároméves szerződés alapján idén is 30 millió forinttal támogatja a fesztivált a Master Good cégcsoport alapítója. Bárány Lászó azt mondta, az Cocid és az energiaválság után szükség van egy kis derűre.

„Mi nem Nyíregyházán élünk, hanem Debrecenben, de az egész vállalkozásom Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kötődésű. Több, mint 43 településen vagyunk jelen a megyében. Azt gondoltuk, hogy ez a fesztivál megéri a mi támogatásunkat, mert láttuk tavaly is, meg a megelőző években is, hogy ez a pénz jó helyre megy. Neves előadókkal, színvonalas rendezvényekkel megtelik a város, jókedvvel, vidámsággal, és egy csomó, érzelmileg is kellőképpen  kondicionált ember térhet vissza az iskola, a felnőttek a munka világába.” - nyilatkozta a VIDOR főszponzora Bárány László.

Nem csak a fesztivál rajongói, a színházi program közönsége érezheti jól magát az idei VIDOR-on, hanem bárki, aki csupán egy kis könnyed, közösségi levegőt szívna a nyár végi napokon. Közel 20 helyszínen, mintegy 150 programot kínál a Móricz Zsigmond Színház. Kicsiknek és nagyoknak, családoknak is élmény lesz ez a 9 nap augusztus 25 – szeptember 2-ig.

„Amit mi hozzá tudunk tenni, azok a koncertek, a Kossuth téri pezsgés, a mutatványosok, az artisták.  Mindent megteszünk azért, hogy aki 9 napon keresztül jól akarja érezni magát, az jól is érezze. Amit mindenképp meg szeretnék említeni, az a sztárfellépő. Ő a Minelli. Biztos vagyok benne, hogy a megyében még nem láthatták. Meg kell említsük a többi koncertet is, a Republicot, a The Biebers-t, a Belgát, tehát csupa olyan nagy név lesz, aki miatt érdemes kijönni a főtérre. Természetesen a színházi programok is óriási népszerűséggel futnak. Van néhány előadás, amire lehet még jegyet venni, de a nagy részét már értékesítettük.” - fogalmazott a Móricz Zsigmond Színház igazgatója, Kirják Róbert.

Láthatják a színpadon – betűrend szerint – Bodrogi Gyulát, Csonka Andrást, Hegyi Barbarát, Hernádi Juditot és Keren Andrást. Itt lesz Mucsi Zoltán, Nagy Sándor és Thuróczy Szabolcs. A VIDOR zsűri elnöke Hegedűs D. Géza, aki 70. születésnapi koncertjét is bemutatja a zárónapon a Szindbád Szabadtéri Színpadján. 

 

 

Kapcsolódó galéria

VIDOR Fesztivál sajtótájékoztató 2023