Jó gyakorlatok átvétele a BETTER projektben

A BETTER fókuszában a jó gyakorlatok megismerése után mindinkább azok átvétele áll. A projekt célja, hogy a partnerséget alkotó városok elektronikus közigazgatási megoldásokkal fejlesszék a térségük innovációs láncolatait.

Ennek érdekében a partnervárosok három alkalommal tartottak ”Tanulmányi látogatásokat” az elmúlt hónapokban:

A projekt korábbi szakaszaiban - a Tematikus események és Tanulmányi látogatások során - a partnerek a helyi innovációt elősegítő jó gyakorlatokat gyűjtöttek és vizsgáltak meg. A következő időszakban a partnerek az ”Import workshopok” segítségével - saját környezetükre formálva - átveszik a jó gyakorlatokat.

A projekt hamarosan lezáródó ötödik féléve előkészítő munkálatokkal telt, melyet követően a BETTER, a három évig tartó ”Nemzetközi Tanulási Fázis” utolsó szakaszába lép. Az elkövetkező időszak a projekt legmozgalmasabb periódusa lesz, hiszen további öt-öt Tanulmányi látogatást, Import workshopot, és Regionális eseményt rendezünk. A rendezvények segítik a partnereket, hogy megalkossák, véglegesítsék és megismertessék az innovációs láncolataik fejlesztésére irányuló ”Regionális Akcióterveiket”.

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos folyamatos közegészségügyi aggályok miatt, amíg az utazási és belépési korlátozások érvényben vannak, az eseményeket online tartjuk meg.

A BETTER egy Interreg Europe projekt, öt városi önkormányzat megvalósításában (Genova- IT, Tartu-EE, Nyíregyháza-HU, Birmingham- UK és Gävle-SE), amelyek célja, hogy fejlesszék regionális innovációs stratégiáikat, illetve elektronikus megoldásokkal javítsák a közszolgáltatásaik minőségét. További információkért kérjük keresse fel a www.interregeurope.eu/better/ weboldalt.