Javultak a felsőoktatásba készülő diákok esélyei – Fokozatosan nőnek az ösztöndíjak is
Fotó: Illusztráció

A kormányzati döntéseknek köszönhetően több hallgató kap esélyt egyetemi vagy főiskolai felvételre és fokozatosan nőnek a tanulmányi és szociális ösztöndíjak, valamint az egy főre jutó hallgatói normatíva is – mondta a közösségi oldalára feltöltött videóban Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Felhívta a figyelmet hogy a szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre 2020. február 15. éjfélig lehet jelentkezni.

Összesen 63 intézmény 7600 szakot kínál. A felvételihez egyelőre nincs szükség nyelvvizsgára, viszont plusz pont jár érte. 41 szakon az előző évihez képest jelentősen csökkennek a pontszámok. Ez nem jelenti azt, hogy ezzel a pontszámmal fel is vesznek valakit – mondta. A felvételizők közötti rangsor, így a végső valós felvételi ponthatár az egyéni teljesítmények alapján alakul ki.

A kormányzati döntéseknek köszönhetően – több hallgató kap esélyt egyetemi vagy főiskolai felvételre, – fokozatosan nőttek a tanulmányi és szociális ösztöndíjak és – nőtt az egy főre jutó hallgatói normatíva is – hangzik el a videóban.

Az Oktatási Hivatal szerdai közleménye szerint még egy hétig, február 19-ig lehet jelentkezni a középfokú oktatási intézményekbe.

 

Forrás: hirado.hu