Izgalmas meccs szép labdamenetekkel és francia győzelemmel

 A francia bajnokság egyik élcsapata, a Mulhouse vendége volt a CEV Kupa következő fordulójában a Fatum Nyíregyháza. Kicsit megilletődve kezdtek a mienk, ami főleg a nyitásfogadásoknál látszott, de 8-6-ig szoros volt az első szett. A hazaiak blokkokban voltak jobbak, de tapadt a Nyíregyháza ellenfelére, 15-13 volt az állás a játszma derekán. Két ütéssel a franciák szereztek pontokat, így időt kért Hollósy László. White jól támadott, de válaszoltak a hazaiak, majd szép labdamenetek után 21-15-el kezdődött a hajrá, és végül nyerte a szettet a Mulhouse.
A második játszma hazai előnnyel indult, de Brisebois ütéseivel majd jó nyitásokkal 9-9-nél egyenlített a Fatum, és 14-14-ig nem is változott a helyzet. Sokat javult a mieink mezőnymunkája és a nyitások is veszélyesebbek voltak ekkor, 18-18-nál időt is kértek a franciák. Nem használt, mert Varga Eliza szerzett pontot, de egyenlített a Mulhouse, majd 21-19-re megléptek és nyerték a második szettet is.
A harmadik felvonásban meglepte ellenfelét a Nyíregyháza! A szett eleje ugyan szoros volt, de 9-15-nél a mieink vezettek komoly előnnyel. Nagy hajrába kezdett a Mulhouse, és 18-18-nál utolérte a Fatumot, de Szabó Lili jó nyitásai, illetve jó blokkok után öt nyírségi pont következett zsinórban és nyerte a játszmát a Fatum!
A negyedik szettben is megmaradt a mieink lendülete, de jól játszott a hazai gárda is, így 8-7-ig egyik együttes sem tudott komolyabb előnyt kiharcolni. Ekkor azonban megléptek a franciák, 18-11-nél már nagy volt a mieink hátránya melyet nem is sikerült ledolgozni, így nyerte a játszmát és a mérkőzést is a Mulhouse.

ASPTT Mulhouse VB – Fatum Nyíregyháza 3-1 (19, 20, - 21, 19)
Mulhouse (FRA)
Jv: Kovacevic, Ormonde

Nyíregyháza: G. Francesco 3, Kalicanin 6, Varga 17, Medic 3, Brisebois 16, White 12
Csere: Tóth F. (liberó), Szabó 3, Matic 5, Ancsin
vezetőedző: Hollósy László

Dankó László