Ismét Kirják Róbertet választották meg a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatójának
Kirják Róbert az idei évadnyitó társulati ülésen (Fotó: Trifonov Éva)

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármestere az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény, az előadó-művészeti szervezet vezetőjének választására irányuló pályázati eljárásról és a munkakör betöltésének szabályairól szóló 155/2017.(VI.15.) Korm.rendelet és a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény előírásainak megfelelően pályázatot hirdetett a Móricz Zsigmond Színház Nonprofit Kft. vezetői (ügyvezető igazgatói) munkakörének betöltésére 2021. augusztus 2. napján.

A pályázat benyújtásának határideje - a közzétételtől számított 30 munkanap - 2021. szeptember 13. napja volt. A megadott határidőre egy pályázat érkezett, Kirják Róbert pályázati anyaga, mely a kiírás feltételeinek megfelelt.

A vezetői (ügyvezető igazgatói) munkakörre kiírt pályázatot a jogszabály előírásainak megfelelően felállított 9 fős szakmai bizottság véleményezte és értékelte, mely során a jelen lévő bizottsági tagok egyhangú támogató szavazatával Kirják Róbert pályázatát támogatottnak minősítette.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése 2021. szeptember 30-i ülésén a Móricz Zsigmond Színház Nonprofit Kft. vezetői (ügyvezető igazgatói) munkakör ellátására benyújtott pályázatot megtárgyalta és támogatta Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesterét, mint a munkáltatói jogkör gyakorlóját, hogy a Móricz Zsigmond Színház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének 5 évre 2022. február 11. napjától – 2027. február 10. napjáig Kirják Róbertet nevezi ki, aki jelenleg is a Színház ügyvezető igazgatója.

Kirják Róbert jelezte, hogy a pályázati anyagát a Színház hivatalos honlapján nyilvánosságra hozza.