Ismét Helyi Érték Díjas a Nyíregyházi Televízió Híradója

Ismét Helyi Érték Díjas a Nyíregyházi Televízió Híradója. A 93 helyi televíziót tömörítő egyesület idén is meghirdette pályázatát, így a Nyíregyházi Televízió műsora az elmúlt három alkalommal egymás után, minden évben elnyerte az elismerést, ami jelzi, hogy a helyi televíziók élvonalában van a hírműsor. A díjat Boronkay Ferenc stúdióvezető vette át május 26-án, Tatán.

Több évtizede készül már hírműsor a Nyíregyházi Televízió szerkesztőségében. A helyi hírek a városlakóknak, a Nyíregyháza iránt érdeklődőknek szólnak, az országos nagy csatornákkal szemben leginkább a megyeszékhely fejlődésével, mindennapjaival kapcsolatos történéseket mutatja be nap mint nap. A napi híradó készítése mindig a prioritások között szerepel a városi televíziók életében, így Nyíregyházán is. Fontos határidők, felújított utak, munkahelyteremtő beruházások indítása – ezek például mind olyan témák, amivel a Váci Mihály Kulturális Központ falai között, a szerkesztőségben és a stúdióban is foglalkozunk. Haladva a digitális fejlődéssel, az elkészült anyagainkat pillanatok alatt a világhálón is elérik a nézőink a nyiregyhaza.hu városi webportálon, a szerkesztett tartalmakat pedig később a Nyíregyházi Napló hetilap hasábjain.

Tavaszi találkozó

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete összesen 93 helyi televíziót tömörít, ehhez tartozik a Nyíregyházi Televízió is. Az egyesület évről évre meghirdeti a Helyi Érték Díj pályázatát, amelyen híradós műsorszám, magazinműsor és egész estés filmek, dokumentumfilmek kategóriában nevezhetnek a tagok. 2021-ben a koronavírus-járvány miatt kimaradt a pályázat, de 2019-ben és 2020-ban díjazott lett a Nyíregyházi Televízió híradója és most sorban a harmadik évben is kiérdemelte ezt az elismerést. A 2022. évi díjat Boronkay Ferenc stúdióvezető vette át május 26-án, csütörtökön, az egyesület tavaszi találkozóján, Tatán.

Ismét díjazott a Nyíregyházi Televízió

A Helyi Televíziók Országos Egyesületének Helyi Érték Díját, a Híradós műsorszámok képzeletbeli dobogójának 3. helyét 2022-ben a Nyíregyházi Városi Televízió Híradója kapta. A zsűri értékelése szerint: a dinamikus főcím után a szabolcsi megyeszékhely mindennapjainak egy, a szakma szabályai szerint szerkesztett, és hitelesen előadott összefoglalóját láthatják azok, akik a Nyíregyházi Városi Televízió Híradóját nézik. Közérdekű témaválasztás, a műfaj szabályainak ismerete és készségszintű alkalmazása teszi élvezettel fogyaszthatóvá, egyszersmind innovatívvá az alkotók produktumát.

Nagyon örülök annak, hogy a Nyíregyházi Televízió Híradója a díjazottak között szerepelt. Kiváló munka zajlik Nyíregyházán, ezt én évek óta tudom, kiváló szakemberek dolgoznak ott a televíziónál, szerkesztők, akikkel más alkalmakkor – ha csak azt mondom, hogy Tarczy Gyula volt a harmincéves jubileumi gála műsorunk műsorvezetője, Gyula egy fantasztikusan felkészült ember, egy fantasztikus főszerkesztő. Ez pedig meglátszik a híradón. Én innen is csak gratulációval tudok nekik üzenni azt jelesül, hogy ezen az úton kell tovább haladni” – mondta az átadó után Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke.

Naprakész, objektív tájékoztatás

A koronavírus-járvány idején a Nyíregyházi Televízió szerkesztőségének is nehezebb volt a dolga, de a híradónk ennek ellenére is minden hétköznap elkészült, hogy a városlakók a hiteles, friss helyi információkat első kézből, az esti hírműsorunkból tudják meg. Az elmúlt tíz évben három korábbi alkalommal is elismerték a szerkesztőség munkáját, így már hatszoros helyi érték díjasnak számít a csatorna híradója, csak az utóbbi évtizedben. Ezen kívül más kategóriákban is nyertünk az előző esztendőkben, többek között magazinműsor és dokumentumfilm kategóriában. A díj a Nyíregyházi Televízió teljes stábjának érdeme, a naprakész, objektív tájékoztatás egy csapat munkája és erre törekszünk a következőkben is.