Irány a nyolcosztályos Arany!

A nyílt nap helye: Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, 4400, Nyíregyháza, Ungvár sétány 22.

A nyílt nap ideje: 2017. november 15. szerda 8 óra

A nyílt nap menete: 8 órától rövid tájékoztatón vehetnek részt az érdeklődő gyerekek, szüleik és tanáraik. Megismerkedhetnek az iskolával, a nyolcosztályos gimnáziumi képzési formával és információkat kaphatnak a beiskolázással kapcsolatosan. Ezt követően tanítási órákat látogathatnak meg. 17 órakor kerül sor a szülői értekezletre, ahol az érdeklődő gyerekek szülei tudhatnak meg részleteket a képzési formáról és a bekerülés feltételeiről.




Miért jó a nyolcosztályos gimnázium?

Jósaváros egyik emblematikus épületében több mint négy évtizede oktatjuk és neveljük a gyerekeket. Akkor a város egyetlen iskolája voltunk, ahol volt uszoda. Ez a mai napig óriási előnyt jelent, hiszen napjainkban, amikor a mindennapos testnevelés biztosítunk a diákoknak, alternatív, de nálunk már természetes lehetőségként jelenik meg az úszásoktatás. Az, hogy uszodával rendelkezünk számos előnyt jelent. 1989-ben a városrészben elsőként indítottunk gimnáziumi képzést, 1991-től pedig nyolcosztályos gimnáziumi formát is kínálunk a diákoknak. Iskolánkba így 6 éves kortól egészen 18-19 éves korig, vagy 10 éves korától 19 éves koráig járhat egy gyermek, ami a nevelése szempontjából igen jelentős. A diákoknak és a szülőknek biztonságot nyújthat az állandóság és az, hogy a gyermeket a kezdetektől ismerik a nálunk tanító pedagógusok. Nagyobb terünk és lehetőségünk van ebből adódóan abban is, hogy a gyermekeket egyéni képességeiknek megfelelően a lehető legjobb irányba tudjuk terelni. Hisszük, hogy mindenki tehetséges valamiben, hiszünk a tudásban, a személyes példamutatásban. Megpróbáljuk „feltérképezni" azt, hogy a hozzánk járó gyerekek miben jók és mindenkinek azt az oldalát igyekszünk fejleszteni, ahol a legtöbb sikert tudja elérni. Céljaink megvalósítását segíti az, hogy erősítjük a kulcskompetenciákat, mindig megújuló tanítási módszereket alkalmazunk és sokféle idegen nyelv közül választhatnak a hozzánk járó tanulók. A nyolcosztályos gimnáziumi képzés során a diákok emelt szinten tanulják az angolt, mellette választhatják a német és az olasz nyelvet, fakultáción pedig a franciát, a latint és az ukránt. Az érettségi tárgyakatcsoportbontásban tanítjuk, hiszen így sokkal hatékonyabb a képzés, több idő jut egy –egy tanulóra, a gyerekek könnyebben és jobban el tudják sajátítani a tananyagot. A gyerekek mindezek mellett iskolai keretek között tanulhatnak gépírást, 10. évfolyamtól pedig fakultációkon bővíthetik tudásukat.

Nyolcosztályos képzésünkre várunk minden olyan tanulót, aki a 2017/18-as tanévben negyedikes. Iskolánkban megfelelő tudást biztosítunk az ambícióval rendelkező tanulóknak a továbbtanuláshoz. Erről motivált, jól felkészült pedagógusaink gondoskodnak. Tanulóinkat nem csak az érettségire, hanem különböző versenyekre is felkészítjük, használható és biztos nyelvtudást adunk nekik. Lehetőség van az ECDL vizsgafelkészítésre iskolai keretek között. Mindezek mellett az Aranyban színes a diákélet, a szabadidőt pedig szükség esetén szervezett keretek között, hasznosan tudják eltölteni a diákok.

A nyolcosztályos képzésre a jelentkezési lapokat 2018. február 19-ig kell beadni. Az adatok módosítására 2018. március 21-22 között van lehetőség. A felvétel tényéről 2018. április 27. után értesítjük a jelentkezett diákokat.

Lényeges, hogy a nyolcosztályos gimnáziumi képzésre felvételi NINCS, a jelentkező tanulókat a 3. osztály év végi és a 4. osztály félévi eredményeik alapján rangsoroljuk. Kiemelt figyelmet fordítunk a magyar nyelvtan és a magyar irodalom, a matematika, a természetismeret, valamint az idegen nyelv minősítésére, a rangsort másodsorban a többi tantárgy minősítése határozza meg. Esetleges pontazonosság esetén a Köznevelési törvény szabályai szerint járunk el.

Amennyiben valaki felvételt nyer a nyolcosztályos gimnáziumi képzésünkbe, megnyugodhat a diák, fellélegezhet a szülő, hiszen a gyermek egy jó gimnázium tanulója és nem kell idegeskedni és sokszor többletenergiát fektetni hetedik és nyolcadik osztályban a felvételire és arra, hogy a gyerek „bekerüljön egy jó középiskolába".