Interjúk az orosi kettős gyilkosság helyszínén! Két férfi, apa és fia vesztette életét!
Fotó: police.hu

Kettős gyilkosság történt hétfő délután Oroson, a Diák utcában. A rendőrök rövid időn belül elfogták a nyíregyházi lövöldözőt, őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki. H. Miklós 42 éves nyíregyházi lakos beismerő vallomást tett, ellene emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást.

Hétfő délután a Diák utcán mindkét irányból lezárták a rendőrök; kettős gyilkosság történt ott. Fehérvári Marietta a Sz-Sz-B Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a helyszínen elmondta:

A rendőrség ügyeletére arról érkezett bejelentés hétfő délután, hogy egy férfi, két személyre, Nyíregyházán, az orosi városrészen rálőtt, akik ennek következtében a helyszínen életüket vesztették. A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a feltételezett elkövetőt rövid időn belül Nyíregyháza határában elfogták. A bűncselekmény körülményeinek tisztizása folyamatban van.

Fotó: police.hu

Hétfő délután több környékbeli és az áldozatok családtagjai is a lezárt terület mellett várakoztak – két férfi, apa és fia vesztette életét. Az idősebb áldozat testvére a rendőrökkel is beszélt:

Vér szerinti édes öcsémről van szó – állítólag itt fekszik az úton letakarva. A fia pedig bent a házban. Az egész családot elvitték a rendőrségre kihallgatásra. Úgy tudom, már meg van az elkövető is, folyamatban van a nyomozás.

Fotó: police.hu

A legújabb rendőrségi közlemény szerint a Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást H. Miklós 42 éves nyíregyházi lakos ellen.

A Diák utca két oldalán, egymással szemben volt az áldozatok családi háza, valamint az általuk üzemeltetett apartmanház. H. Miklós személygépkocsival érkezett a sárga színű családi házhoz, majd az engedéllyel tartott golyós vadászpuskájával célzott lövéseket adott le haragosa, egy 41 éves nyíregyházi férfi irányába, akik a helyszínen életét vesztette. Az ügy háttérében információink szerint szerelemféltés állhatott. H. Miklós a helyszínt akarta elhagyni, ám az utcán találkozott a lövések miatt, a szemben lévő apartmanházból kirohanó 65 éves apával, a gyanúsított rövid szóváltást követően vele is végzett. A rendőrök rövid időn belül elfogták a nyíregyházi lövöldözőt, gyanúsítottként hallgatták ki, a férfi beismerő vallomást tett. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél.