Napjaink függőségéről tartott konferenciát az Egészségfejlesztési Iroda
Fotó: Illusztráció

Ötödik alkalommal szervezett partnerségi találkozót az Egészségfejlesztési Iroda a Jósa András Oktatókórházban. A konferencia fő témái napjaink függősei voltak, mint például az energiaital és közösségi média függőség. A résztvevők között olyan szakemberek voltak, akik napi szinten kerülnek kapcsolatba családokkal és fiatalokkal.

Partnerségi találkozót tartott a Jósa András Oktatókórházban az Egészségfejlesztési Iroda. Ez már az ötödik alkalom volt, hogy konferenciát szerveztek a szakemberek számára, hiszen az iroda átfogó célja közül kiemelkedően fontos a közös és eredményes munka. Az előadások napjaink függőségei köré összpontosultak, mivel mostanában egyre nagyobb teret hódít az energiaital és közösségi média függőség.

Moravcsik-Kornyicki Ágota, az Egészségfejlesztési Iroda irodavezetője elmondta:

A konferenciát azért szerveztük meg már ötödik alkalommal, mert szerettük volna a szakemberek látókörét, tudását bővíteni. Témául napjaink függőségeit választottuk és azért ezt, mert szerettünk volna elrugaszkodni azoktól a függőségektől, amit már mindenki ismer, nevezetesen a drog és alkoholfogyasztás. Ezek helyett választottuk azokat a függőségeket, amelyek ténylegesen mindennapi függőségeink része.

Az alapellátásban dolgozó szakemberek vettek részt a konferencián, védőnők, háziorvosok, illetve cilvil szervezetek képviselői, oktatási, nevelési intézmények vezetői és szociális munkások. A nagy érdeklődésre tekintettel még két hasonló partnerségi találkozót szerveznek az elkövetkező időszakban.