Informatikai felnőttképzés nyíregyháziaknak

A kormányzat és a Magyar Telekom a nyíregyházi önkormányzattal együttműködve az év elején átfogó fejlesztéseket indított Nyíregyházán. A nagy volumenű szélessávú hálózati fejlesztés mellett azonban nagy hangsúlyt fektetnek a digitális írástudás fejlesztésére is a városban, ezért ismét intenzív, kezdő internetezőknek szóló előadássorozatot indítanak felnőttek és nyugdíjasok számára. A tervek szerint több képzés is fog még indulni 2016 végéig.

Az öt alkalomból álló ingyenes kurzus során az érdeklődők megtudhatják, hogy mi is az a világháló, mire használható, hogyan tudja közelebb hozni az egymástól távol élő embereket, és hogyan segíti a hétköznapok problémáinak megoldását. A Nyíregyháza város önkormányzatának támogatásával megvalósuló, előadásokat és gyakorlati tanácsadást is magában foglaló program helyszíne a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár. Regisztrálni szintén az intézményben, a földszinten lehet. A képzés könyvtári regisztrációhoz kötött, aminek előnye, hogy a későbbiekben is visszamehetnek majd oda a képzésben részt vevők gyakorolni.

A Digitális Magyarország program nyíregyházi vonatkozásairól folyamatosan tájékozódhatnak a heti rendszerességű tévéműsorból, melyet hétfőn 18.25-kor és kedden 20.30-kor láthatnak a Nyíregyházi Televízióban.