Idősügyi Tanács – Többek között elfogadták az éves munkatervet is
Fotó: Illusztráció

Nyíregyháza MJV Idősügyi Tanácsa elfogadta az éves munkatervét, és tájékoztatót kaptak a „Meséld el nekem” pályázat kiírásáról is. Ezt követően a tanács megvitatta és elfogadta a Szépkorúak Akadémiája programtervezetét is.

Idén első alkalommal ült össze Nyíregyháza MJV Idősügyi Tanácsa. A szervezet ez alkalommal tárgyalta meg és fogadta el az éves munkatervét, melyben a folyamatban lévő és új pályázati lehetőségek is helyet kaptak.

Az első alkalommal mindig az a tervünk, hogy az éves munkatervet elfogadjuk. Ma vitatjuk meg az Alkotó Idősek pályázat kiírását, és a Meséld el nekem pályázatot, hiszen ez egy nagyon kedvelt dolog az idősek részéről” – mondta el Telepóczkyné Farkas Márta, az Idősügyi Tanács titkára.

Nyíregyháza MJV alpolgármestere, dr. Ulrich Attila az idősek alkotói pályázatáról és az idei lehetőségeikről tájékoztatta a tanács tagjait.

Két dologról van szó, van egy új pályázat, annak az elbírálása folyik és majd valamikor április-május körül lesz az ünnepélyes díjátadója. Másrészt a járvány elvitte a lehetőségünket, hogy kiadjuk az eddig megjelent műveket, ebben az évben azt szeretnénk, hogy ez is megjelenjen, mint az elmúlt 3 kötet.”

Ezeken túl a Szépkorúak Akadémiájának témáit is az első ülésen határozták meg. Erre minden tag tehet javaslatot, amelyet a tanács fogad el, majd ezt követően alakítják ki a tervezett programokat.