Idén újra lesz Zsindelyes Összművészeti Fesztivál!

Micsoda nyár!  Fesztiválok, rekordkísérlet és sportrendezvények Nyíregyházán!

 

Több mint 15 ezer látogató, kézműves udvar, vásári forgatag, gasztrofalu, széles pálinkaválaszték és megannyi meglepetés. Így nézett ki 9 évvel ezelőtt a Zsindelyes Fesztivál Újfehértó és Érpatak határában, a Zsindelyes Tanyán. Jó hír, hogy idén újraélesztik a hagyományokat! Az érdeklődők augusztus 21-én, Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfaluban találkozhatnak majd a Zsindelyes életérzéssel! (Megjelent a Nyíregyházi Napló július 23-ai számában.)

2007-ben tartották meg az első Zsindelyes Fesztivált, amit a megye meghatározó rendezvényének szántak Újfehértó és Érpatak határában. A szervezőknek a célkitűzést már rögtön az első évben sikerült is elérni, hiszen a fesztivált elismerte a szakma és a közönség is, a rá következő években ezrekkel ugrott meg a látogatói száma. Jó néhány év elteltével most ismét megrendezik, ezúttal azonban teljesen új köntösben! 2021. augusztus 21-én délelőtt 10.00 órától veszi kezdetét az összművészeti fesztivál a Sóstói Múzeumfaluban, ahol két színpaddal, számos fellépővel és megannyi programmal várnak majd kicsiket és nagyokat! Az egész napos Zsindelyes Összművészeti Fesztiválra az EDDA és a TNT is élő koncerttel érkezik majd.

Élő koncerttel érkezik az Edda és a TNT

A több millió eladott albummal, több ezer koncerttel, és szakmai díjjal büszkélkedő EDDA bombasztikus koncertet ígér, s a Sóstói Múzeumfaluba a legsikeresebb dalokkal érkeznek, amelyeket újra együtt dúdolhat majd a közönség az idén 70. életévét ünneplő alapító-frontemberrel, Pataky Attilával. A megismételhetetlen élő koncert 20.30-kor kezdődik. De „Egyetlen szó”, „Tiltott perc” és a „Kicsi gesztenye” is felcsendül a skanzenban augusztus 21-én. Az 1994 nyarán alakult TNT együttes is ellátogat Nyíregyházára. Az élő koncert 16.00 órakor kezdődik.

Az Érpataki Asszonykórus is rázendít

A nap folyamán fellép még többek között a Bürkös, valamint a Szikes zenekar, és az Aranypáva díjas Érpataki Asszonykórus is újra rázendít majd. Az Y2K Nyír1­Dancinháza pedig Nyíregyháza egyik legkreatívabb és leglátványosabb táncshow-jával érkezik a Zsindelyes Összművészeti Fesztiválra! Lesz itt hipp, néha hopp, de mindenképpen érdemes figyelni a test és a lélek együtt mozgását, arcizmaik játékát, és a show legszorosabb értelmében a Produkciót!

A zenei és a kulináris élvezetek mellett, youtuberek­kel, gamerekkel is találkozhatnak a fesztiválra kilátogatók. A Kocka Placcon lesz: óriási Rubik-kocka, kókuszkocka, kocka Lada, vagyis a legkülönlegesebb kockás elemekkel, emberekkel lehet megismerkedni. A kisszínpadon ROXAN és további DJ-k szórakoztatják majd a közönséget. A gyermekeknek egy különleges Méhecske játéktérrel is készülnek a szervezők, miközben az édesanyák a kiemelkedő nemzeti értékű ZEMA ékszert is megcsodálhatják. A rendezvény főtámogatói: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, Zsindelyes Cottage, Érpatak.