Idén is lesznek önkormányzati, napközis táborok! 1600 támogatott helyet biztosít a város
Utolsó jelentkezések!

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is lehetőséget biztosít valamennyi nyíregyházi állandó lakhellyel rendelkező általános iskolásnak, nyári, napközis táborban való részvételre.

A város idén 1600 támogatott helyet biztosít. A már megszokott programokon túl – Úszótábor a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában, Múzeumfalu, Kis Vakond Tábor, Nyelvi Tábor Sóstóhegyen, Szőlőskerti angol nyelvi tábor, Focitábor és Göllesz tábor – egy új helyszín, a Zelk iskola is felkerült a listára nyolcadikként, ott sporttábor lesz majd. Így június 17-étől 8 héten keresztül 8-féle tábortípusban lehet majd részt venni. A tábori jelentkeztetés már javában tart, jelentkezni az iskolai helyi szervezőknél lehet! Az igények felmérése és összegyűjtésének határideje 2019. május 3-a.

Az önkormányzat idén is támogatja a diákok táborozását, így a szülőknek csak a napi háromszori étkezésért kell térítési díjat fizetni, ennek összege 2700 forint egy hétre. Van lehetőség kedvezmény igénybevételére is, az erre való jogosultságot azonban a szülőknek hitelt érdemlően igazolniuk kell. Aki több turnusban szeretné gyermekét táboroztatni, az önköltséges áron megteheti majd, amely 16 500 Ft/hét/fő.

A szigligeti tábor is népszerű, szinte minden turnus betelt! Jászai Menyhért, városunk alpolgármestere elmondta:

Június 17-én indulnak a turnusok, a táboroztatás egészen augusztus 17-ig tart. A gyerekek számára 9 turnust tudunk szervezni, ez azt jelenti, hogy közel 1000 nyíregyházi gyermek táborozhat majd Szigligeten, függetlenül attól, hogy milyen fenntartású iskolában tanul. A tábor után sem zár be az üdülőhely, hiszen civil szervezetek, nyugdíjas klubok még szeptemberig, utószezonban még igénybe vehetik. A gyerekek egyébként teljes körű ellátást kapnak: a strandbelépőket, útiköltséget, az ottani múzeumi-, esetleg élményfürdős belépőket, a hajókirándulás és az étkezések költségét is tartalmazza a 35 ezer forint, ennyibe kerül a szigligeti tábor, amely 5 éjszakát, 6 napot foglal magába.

A szigligeti tábor mellett igen népszerű még többek között a Zoo Suli is, amelynek turnusaira még lehet jelentkezni. A heti turnusok június 17-én indulnak, hétfőtől péntekig tartanak majd, 8 és 16 óra között; a gyerekek 10 programban vesznek majd részt, 20 fős csoportokban, közben bepillantást nyerhetnek a kulisszák mögé és megismerkedhetnek Földünk állatvilágával.