Továbbra is sikeres az Öko Suli Program! Pályázatot hirdetett a NYÍRVV és a Petőfi iskola
Diákok pályázhattak

Egy csepp élet címmel közös pályázatot hirdetett a NYÍRVV és a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézménye. Arra akarták felhívni a diákok figyelmét, mennyire káros környezetünkre a víz szennyezése és miért fontos megőriznünk természeti környezetünk, beleértve a víz tisztaságát.

Április 10-éig az alsó tagozatosoktól rajzokat vártak, Legdrágább kincsünket a felhők adják, gondoskodjunk róla! címmel, a felsősöknek pedig tanulmányi versenyt hirdettek: powerpoint-os bemutatót készítettek a pályázók Nincs élet nélküle, őrizzük meg! címmel. A NYÍRVV és a Petőfi kapcsolata évekkel ezelőtt alapozódott meg.

Keczkó János, a NYÍRVV közterület-fenntartási irodavezetője elmondta:

Felkértük a Petőfi Sándor Általános Iskola egyik tanárát, hogy közös virágültetésre jöjjön ki velünk és tanítványaival a Kossuth térre. Innen indult el évekkel ezelőtt a mi együttműködésünk. Az Öko Suli Programot a Városüzemeltetés kezdeményezte, nagyon örülünk annak, hogy mellénk álltak az intézmények, mint a Petőfi, illetve most már a kertvárosi általános iskola is. Minden évben újabb ötletekkel, pályázatokkal próbáljuk gazdagítani a gyerekek oktatását, tudását – gyakorlatias szempontból is. Én azt gondolom, hogy hosszú távon itt környezettudatos és a környezetére odafigyelő, felelősen viselkedő generációkat sikerül majd közös erővel felnevelnünk.

A pályázat eredményhirdetését kedden tartották a Petőfi iskolában.

Az intézmény vezetője, Bajnay Kornél kiemelte:

A környezettudatosságra nevelést már gyermekkorban el kell kezdeni! Ezért nagyon fontos, hogy az oktatásban is beszéljünk erről és ilyen, valamint ehhez hasonló versenyeket szervezzünk!

A nyertes powerpoint-os munka megdöbbentő adatokat is tartalmazott. Tudta, hogy egy átlagos felnőtt évente 1,24 millió liter édes vizet is elfogyaszthat? Ezzel a mennyiséggel félig lehetne tölteni egy olimpiai úszómedencét. A rajzpályázat nyertes alkotása pedig jól szemléltette a víziállatok gyomrában felhalmozódott szemeteket. A pályázatra érkezett rajzokat a Petőfi iskolában állították ki.