Idén is a cukorágyú volt a legkisebbek kedvence a Városi Gyermeknapon

Nyíregyháza önkormányzata május utolsó vasárnapján két helyszínen is rendezett gyermeknapi programokat. Délelőtt a Kertvárosba várták a családokat, majd délután kezdődött a Városi Gyermeknap a belvárosban. A Kossuth téri színpadon fellépők váltották egymást, többek között a Vidám Manók együttes, Lulu bohóc, a RE-flex Táncstúdió, a Street Dance School Divattánciskola, a Handa-banda zenekar, de volt Bűvész-show is.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Népszerű volt a Talmácsi Ring mobil pályája, ahol 50 köbcentis Yamahákkal ingyen motorozhattak a bátrabbak, a kisebbek pedig a víziparkban tekerhettek. A Gyermekszigeten többször eldördült a cukorágyú, sokan vettek részt a kézműves foglalkozásokon, vagy festették az arcukat, de városunk volt az első helyszíne a Családok Éve országos road-shownak is.

Nyitott szertárkapuk

A gyermeknapon a Nyitott szertárkapuk országos program keretében délelőtt tíz és délután négy óra között a nyíregyházi tűzoltó laktanya is várta a kicsiket és nagyobbakat, akik betekintést nyerhettek a tűzoltók életébe.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Gyerekzsivaj, szirénaszó és a fényképezőgépek exponálása kapta a főszerepet a szertárakban, de a tűzoltók múltját is megismerhették a látogatók a Dr. Konthy Gyula Emlékhelyen. A gyermeknapon a nyíregyházi tűzoltók laktanyájába több száz család látogatott el.

 

Szoboszlai Tibor