HUNIOR Kupa - a határon túlról is érkeznek kézilabda együttesek

HUNIOR Kupa - a határon túlról is érkeznek kézilabda együttesek

Néhány éve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében rendezik az egyik legrangosabb nemzetközi utánpótlás kézilabda viadalt. A 4. HUNIOR Kupára a legjobb hazai gárdák mellett Ukrajnából, Szlovákiából és Romániából is jön együttes. Összesen 25 csapat nevezett, közülük 12 a határon túlról. Több mint 500 sportoló érkezik a megyébe a hétvégén, a találkozókat pedig az U15-ös, U16-os, U19-es és U20-as korosztályban rendezik, ami az együttesek felkészülését segítheti.

- A versenynaptárba igyekszünk úgy beilleszteni a tornát, hogy a csapatoknak jó felkészülési lehetőséget nyújtson. A határon túli együttesek hasonló játékerőt képviselnek, így nagy küzdelmek és izgalmas mérkőzések várhatók – mondta Dr. Tordai Ilona a Megyei Kézilabda Szövetség elnöke.

A megyét a Kisvárda, a Nyíregyházi SC, a Kölcsey DSE és a Fehérgyarmat képviseli. A HUNIOR Kupa a csapatok mellett a játékvezetőknek is jó felkészülési lehetőséget nyújt. Nemzetközi mérkőzéseken bíráskodhatnak, és több mint negyven találkozó lebonyolításában segédkezhetnek, így rutint szerezhetnek. A megyében indult Jump program olyan sikerese, hogy ma már három olyan játékvezetői páros is van az NB-I-ben, akik itt kezdték pályafutásukat. A HUNIOR Kupa helyosztóit illetve a döntőt a lányoknál és a fiúknál is Kisvárdán, a Városi Sportcsarnokban rendezik, vasárnap 10 órától.

Dankó László