Horváth László Attila, a Móricz Zsigmond Színház színművésze a Lélekpark című filmben nyújtott alakításáért a legjobb színész díját nyerte el a portói nemzetközi filmfesztiválon!
Részlet a Lélekpark című filmből

Nyíregyházi sikerrel zárult a hétvégén a portói nemzetközi filmfesztivál, melyet idén immár 42. alkalommal rendeztek meg.

– Örömmel adjuk hírül, hogy az Odegnál Róbert és színházunk művészeti vezetője, Horváth Illés által rendezett Lélekpark című filmben nyújtott alakításáért társulatunk Jászai Mari- díjas színművésze: Horváth László Attila kapta idén a legjobb férfi színésznek járó díjat. A legjobb férfi alakítás díját a fesztivál több mint 40 éves történetében első alkalommal vehette át magyar színész – tájékoztatta szerkesztőségünket a Móricz Zsigmond Színház.

A Fantasporto nemzetközi filmfesztivált 1981 óta rendezik meg minden évben a portugáliai Portóban.

A fesztiválon a világ minden tájáról megmérettetik magukat a fantázia/sci-fi/horror-orientált kereskedelmi játékfilmek, szerzői filmek és kísérleti projektek.

A Fantasportot 110 000 látogatójával a Variety amerikai filmes szaklap a világ 25 vezető fesztiválja közé sorolta.

A korábbi években ugyanezt a díjat nem kisebb színészóriások, mint Jeremy Irons, Harvey Keitel, Jeff Daniels, Willem Dafoe nyerték el.

„Mesterien visszafogott játék, néma düh és szomorúság…” – olvasható a fesztivál honlapján a jellemzés Horváth László Attila alakításáról.

A film legközelebb a Fantaspoa filmfesztiválon, Brazíliában, Porto Alegre városában versenyez majd.

 

Forrás: Móricz Zsigmond Színház