Hogyan tölti a karantént Kosik Anita? Színpad helyett kosár...
Kosik Anita a Bob hercegben (Fotó: Juhász Éva)

Hogyan tölti a karantént Kosik Anita színésznő? Önkénteskedik – más közismert emberek társaságában – pl. a Nyíregyházi Kosárközösségben, racionalizálja a háztartást, edz, és valami titkos, de tervezett munka is beköszöntött az életébe.

 

Kosik Anita Gondos Magdolnaként jelent meg 2013-ban az Énekes madárban, a nyíregyházi színpadon. Francesca volt az Anconai 2-ben, Sheila a Hairben, Velma a Chicagóban, Viktória a Bob hercegben, és a Carmen címszereplője. Nyíregyházán, színészházi otthonukban vészelik át férjével, Gulácsi Tamással a veszélyhelyzetet. Ahogy mondja, nem véletlenül.

„Nem itt rekedtünk, itt maradtunk. Mi itt élünk, és a szüleinkkel sincs semmi gond. Persze, hogyha esetleg az lenne a helyzet, hogy haza kell menni segíteni nekik, akkor se lenne semmi probléma, akkor hazamennénk. Racionalizálunk, selejtezünk, meg helyre kerülnek a dolgok, ami tök jó, mert általában soha nincs időnk erre, még akkor se, ha nyár van. Akkor ugye elmegyünk. Most nem megyünk el, most mindent szépen megcsinálunk” – fogalmazott a színésznő.

Anitának nem műfaja az inaktív süppedés. Több helyen is önkénteskedik. Például a Nyíregyházi Kosárközösségben segít. Nagy divat a színházban a helyi termelőktől vásárolni, kosárban rendelni mindenféle egészséges árut. Itt ajánlkozott és kapott lehetőséget a művésznő.

„Csütörtökön jövünk, a nem romlandó árut átvesszük. Szépen kiporciózzuk a vásárlóknak, akik interneten megrendelik, és akkor pénteken jönnek azok a gazdák, akik a romlandó árut hozzák. Húst, tejtermékeket, kenyeret, ilyesmit. Sütiket, szusit, meg ilyen dolgokat. Azt is szépen kiporciózzuk nekik, és amikor jönnek átvenni pénteken 2 és 6 óra között, akkor ez az önkéntes gárda azon dolgozik, hogy mindenki megkapja azt, amit rendelt. Ha egy kollégámnak csinálom a ládát, akkor mindig irkálok nekik valamit: ezt az almát én tettem be neked, szia.” – mondta nevetve a művésznő.

Aztán van egy másik önkéntes munkája is. A vakok és gyengénlátók megyei egyesületében szokott felolvasni.

„Nagyon vicces, mert most otthon kell megcsinálnom a felvételeket, és az összes hibám – ha esetleg felolvasás közben van hiba – az benne marad, és mindig szoktam Dankó Palinak üzengetni, hogy Pali: Ez most hogy van? Akkor ő mindig röhög. Na, most az van, hogy a praktikus dolgokat kell felolvasnom, pl. a tévéműsorokat. Meg a Nálatok laknak-e állatok? című tavaszi kiadványt csinálják, a hangoskönyvet, úgyhogy abba is olvastam egy verset.” 

Egyébként aktívan telnek a hétköznapok. Elvégzik a házimunkát, főznek, esténként a parkban sétálnak Tomival. Anita edz, online tartják a kapcsolatot a színházi csoport jóga- és pilatesedzőjével, hogy fittek legyenek, ha végre ismét színpadra mehetnek. Dolgozik is valami zenésen, ami tervezett ugyan, de egyelőre nem nyilvános. A nézők persze tudhatják, hogy megkezdődtek az Édes Charity musical otthoni próbái, ezen túl pedig készülőben egy tavaszi zenélés – egyelőre titkos jeligével.