Hétvégére ismét növekszik a zivatarhajlam – Péntektől szükség lesz az esernyőkre!

Átmeneti szünetet követően a hét második felében újra nedvesebb, labilisabb légtömegek alakítják időjárásunkat, így ismét erőteljesebbé válik a gomolyfelhő képződés, és főként pénteken valamint a hétvégén kell többfelé záporokra, zivatarokra számítani.

Szerdán és csütörtökön még kissé szeles időre, de többórás napsütésre készülhetünk.

Zápor, zivatar a délutáni órákban szerdán legfeljebb keleten és a nyugati határ közelében, csütörtökön elszórtan alakulhat ki. Hajnalonként 15-20, míg napközben 28-32 fokot mérhetünk.

Péntektől újra zivatarosabb idő jön

Pénteken és a hétvégén ismét nedvesebb, labilisabb légtömeg alakítja időjárásunkat, így a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására készülni.

Leginkább felhőszakadás, intenzív villámtevékenység valamint szélerősödés társulhat a zivatarokhoz, egy-egy erősebb vihart azonban borsó-, akár cseresznye nagyságú jég is kísérhet.

Az északnyugati-északi szél zivataroktól függetlenül szombaton és vasárnap a Dunántúlon lehet olykor élénk. Enyhék lesznek az éjszakák, a minimumok 20 fok körül alakulnak. Napközben a tartósabban napos tájakon továbbra is 30 fok fölé melegedhet a levegő, záporok, zivatarok környezetében azonban 5-10 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet.


Forrás: idokep.hu