Hétvége a forgatagban – Lapcsánka osztás és gyertyagyújtás is volt a Kossuth téren

Múlt hét pénteken is lapcsánka osztást szervezett Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a Kossuth téren, ezúttal Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselővel. Vasárnap meggyújtották a harmadik, örömet jelképező gyertyát az adventi koszorún, a hideg idő ellenére Dr. Ulrich Attila alpolgármester várta az érdeklődőket.

Ismét jó hangulatban telt a lapcsánka osztás a Kossuth téren, múlt héten pénteken Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő kínálta a finom falatokat a belvárosban. Kígyózó sorok álltak a forgatagban a kis ház előtt, sokan szerették volna megkóstolni a lapcsánkát, amelyet ezúttal is Szoboszlai Gyula mesterszakács, a Nyírségi Ízkirályok Egyesületének elnöke készített. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a korábbi évek hagyományaihoz híven idén is frissen sült lapcsánkával lepi meg az adventi forgatagban sétálókat. Aki eddig lemaradt, még ezen a héten, december 17-én délután 3 órától keresheti a Nyírségi Ízkirályok Egyesületének kis házát.

Adventi forgatag

A Kossuth téren az adventi forgatag részeként 18 faházban, mintegy 25 ajándékárus portékái között válogathatnak majd az érdeklődők. A karácsonyi hangulatot megidéző ételek – kürtőskalács, lepények, sült hal, halászlé, – valamint italok – díjnyertes pálinkák, forralt borok várják a városlakókat. A gasztronómiai különlegességeken kívül a karácsonyi ünnep dekorációi és ajándékai is beszerezhetők a téren.

A 3. gyertya is ég

A szeles, hideg időjárás ellenére is várták a Kossuth térre az érdeklődőket vasárnap. December 12-én Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere gyújtotta meg a harmadik gyertyát az adventi koszorún, ez az örömet jelképezi. A város főterén igazán fényes az ünnepvárás, az önkormányzat épületének homlokzatára több mint 1 kilométernyi fényfüzér díszítés került. A belvárosban és környékén 116 kandelábert díszítenek fénymotívumok, továbbá az itt található fákat 72 világító óriásgömb ékesíti. A Kossuth téren 9 nagy fát dekoráltak ebből 3 egyenként 1-1 kilométernyi fénydíszítést kapott. A főtéren kihelyezett árusító pavilonok közel 300 négyzetméter fényháló és több mint 100 méter fényjégcsap díszítést kaptak. A NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai ebben az évben összesen több mint 12 kilométer fényfűzért helyeztek el a belvárosában. Az ünnepi fények vízkeresztig megcsodálhatók.

Kapcsolódó galéria

Adventi harmadik gyertyája 2021