Hétfőtől minden traffipax készüléket bevetnek a rendőrök

A rendőrök 2022. március 21-27. között fokozottan ellenőrzik a megengedett legnagyobb sebesség betartását Magyarország közútjain – írja a rendőrség a honlapján.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. március 21-27. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik. A rendőrség Magyarország egész területén fokozott sebességellenőrzést végez melynek keretében március 24-én 6 órától 25-én 6 óráig úgynevezett 24 órás „Speedmarathon” ellenőrzésre is sor kerül.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

A Speedmarathon ötletét a német Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam dolgozta ki. Itt a közösség embereit felkérték, hogy szavazzanak arra a helyre/helyekre ahol sebességellenőrzést szeretnének.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2022. március 24-én 6 órától 2022. március 25-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz.

 

Forrás: hirado.hu