Helyszíni szemle a Lujza utcán

Munkagépek zajától hangos a Lujza utca. Április elejétől egyirányúsították a nagy forgalmú utat azért, hogy a „Nyíregyháza Borbánya és Malomkert városrészeket érintő csapadékvíz elvezető hálózat és vízvisszatartási célú tározók fejlesztése” elnevezésű projekt keretein belül, több mint bruttó 662 millió forintos pályázati támogatásból megvalósuljon a meglévő zárt csapadékcsatorna rendszer kapacitásának növelése. A fejlesztés során a meglévő beton csőcsatornákat megszüntetik és nagyobb keresztmetszetű, műanyag csatornákat építenek. Nyíregyháza polgármestere helyszíni szemlén tájékozódott a beruházás állásáról.

 

Több ütemben valósulnak meg a fejlesztések

 

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta, az előkészületek megtörténtek, a csatlakozást előkészítették, innentől a Lujza utcán jobban tudnak haladni a vállalkozók. A polgármester kifejtette, július 13-ra be kell fejezni az egész Lujza utcai szakaszt, az Alma utcai részt, de a szerződés része a Vércse utca is. Dr. Kovács Ferenc hozzátette, a negyedik ütemben a Tünde utca következik, hiszen az első két ütem tavaly megvalósult, a Szántó Kovács János utcai záportározó építése, valamint a Tüzér utcán a csővezeték cseréje. Modern csöveket raknak le, a régi betongyűrűs elhasználódottak helyett, amelyek lehetőséget teremtenek arra, hogy majd a másik városrész rácsatlakozzon.

További képekért kattintson a fotóra!

2013-tól folyamatosan újulnak meg Nyíregyháza csatornahálózatai. A borbányai városrészt követően a tervek szerint további felújítások várhatóak. A Lujza utcai szakaszon megvalósuló beruházás a helyiek mindennapjait könnyíti meg.

 

Szükség volt a fejlesztésre

 

Mussó László önkormányzati képviselő kifejtette, a városrésznek nagy szüksége van erre a beruházásra, hiszen a Lujza utcai csapadékvíz elvezető rendszer keresztmetszete nem bírta el a terhelést.

A kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárást követően a Tünde utca területén is kicserélik a meglévő beton csőcsatornákat, és nagyobb keresztmetszetű műanyag csöveket fektetnek le annak érdekében, hogy a csapadékvíz megfelelő módon és ütemben folyjon el.

ME.

(Fotó: Trifonov Éva)