Helyi koncertek előtt a Cantemus

Április 5-én 19 órai kezdettel a Filharmónia Magyarország szezonbérletének hangversenyén kerül műsorra Antonin Dvorak cseh romantikus zeneszerző Stabat Mater című alkotása, mely Szabó Soma vezényletével szólal meg a Kodály iskola hangversenytermében a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar, a Cantemus Vegyeskar és az Ifjúsági Vegyeskar tolmácsolásában. A darabban közreműködő szólisták lesznek Haja-Rendes Ágnes szoprán, Kazár Ticiána alt, Biri Gergely tenor és Kiss András basszus. Bérleti hangversenyről lévén szó, jegyek korlátozott számban a koncert előtt kaphatók.

Április 9-én 18 órai kezdettel ismét a Kodály iskola hangversenytermében csendülnek fel ezúttal talán még ércesebb hangok, hiszen a koncerten a Nívó-díjas Szabolcsi Koncert Fúvószenekar tavaszi hangversenyét hallhatják az érdeklődők. „Barokk est” műsorán szerepel Clarke „Trumpet Voluntary”, Händel „Lascia ch'io pianga”, Caccini „Ave Maria”, Bach „D-moll tokkáta és fúga”, Albinoni „Adagio”, Händel „Alleluja kórus a Messiás Oratóriumból” és Huggens „Új barokk szvit” című műve. Közreműködik Cserna Ildikó, Liszt-díjas operaénekes, Simon Barbara orgonaművész, a Cantemus Gyermekkar és a Cantemus Vegyeskar, vezényel Bakó Levente, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Liszt-díjas trombitaművész, karmester. Erre a koncertre jegyeket a Sky Travel Utazási Irodában és a koncert előtt a helyszínen lehet vásárolni.

[REKLAM]

Április 13-án 9 órától immár 11. alkalommal kerül megrendezésre a Nyíregyházi Cantemus Kórus, a Kodály Zoltán Általános Iskola és a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében az „Éneklő Ifjúság” Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórustalálkozó, melyen 10 énekkar képviselteti magát Fehérgyarmatról és Nyíregyházáról. Természetesen a kórusok bemutatóján a Cantemus apraja és nagyja részt vesz. A koncertre ingyenes a belépés. Minden érdeklődőt szeretettel vár a rendezőség.

Koncertekből a hónap végére is marad a Cantemusnak. Április 23-án a Cantemus „Mese” kórusbérletének negyedik előadásán a Kodály iskola hangversenytermében 18 órától, a Cantemus mesés történetét elevenítik fel sok-sok énekes közreműködésével, Szabó Soma és Szabó Dénes vezényletével. A hangversenyen a Cantemus Gyermekkar, a Pro Musica Leánykar, a Cantemus Fiúkórus, a Cantemus Vegyeskar és a Cantemus Ifjúsági Vegyeskar hallható majd.