Helló Nyíregyháza! – A Kozmix és a fiatal sztár duó, a USNK is fellép
A Kozmix és a fiatal sztár duó, a USNK is fellép a helyi középiskolások mellett a Helló Nyíregyháza! szezonnyitó rendezvényén a belvárosban, április 26-án.

A fiatalokra koncentrál, de minden korosztályt megszólít idén a Helló, Nyíregyháza!, az önkormányzat által szervezett egész napos esemény. Sőt, több napos, mert szerdán délután a tizenéveseké a Kossuth tér, csütörtökön ifjúsági konferenciát tartanak, pénteken pedig egész napos programot kínálnak – több generáció bevonásával.

Ez nyolc éves történet már, amikor ez megszületett és egy ilyen tavaszköszöntő ünnepnek indult. Ami szép is, hiszen a tavasz a virágokban már megérkezett. Két éve gondoltuk úgy, hogy a tavaszköszöntés, amely Nyíregyháza turisztikai szezonját is indítja tulajdonképpen az ifjúságnak kellene nagyobb teret szentelni.

- idézte fel a kezdeteket és a folytatást Dr. Ulrich Attila, alpolgármester.

A húsvéti szünet után, remélhetőleg kellemes időben vár mindenkit a belváros, hogy egy egész napos programkavalkáddal örüljünk a tavasznak és egymásnak, a mosoly nyíregyházi napján. Azon a napon, amikor ismerősök és idegenek is Hellót! inthetnek egymás felé. A városvezetés ígérete szerint teljesítik a  Diákparlament jónéhány javaslatát. (A Megyei Diákparlament legutóbbi üléséről ide kattintva olvashat bővebben!)

Ebben az évben végre már elértük azt a nagy sikert, hogy a fiatalok a Helló Nyíregyházában tevékenyen is részt vállalnak, ill. ifjúsági napokat is szerveznek. Olyan együtteseket is hozunk, olyan kívánalmakat teljesítünk, ami a mai fiatalos gondolkodásnak megfelelő és nyilván a város fel tudja azokat vállalni. Nagyon sok kreatív fiatal ember, fiatal hölgy és úr jár az iskolákba, akikben benne van a tehetség, és az a továbbviteli lehetőség, ami a magyar városokat vagy falvakat további szinten tarthatja. Szeretnénk koncentrálni ezt az erőt, és jobban megismerni mi felnőttek, hogy mit gondolnak a világról.

- folytatta az alpolgármester.

Már április 24-én szerdán délután elmondják és eléneklik életüket. Pénteken pedig a nagyközönség előtt is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. Így láthatjuk a diákzenekarok, énekesek és táncosok produkcióit.

Délután színpadra lép a Nyíregyházán igazi márkanévnek számító Polip Band és a Long Dusty Road is, amely egy csipetnyi Amerikát hoz a térre modern country rock és blues stílusjegyekkel, de itt lesz Rubint Réka is alakreform programjával.

Az sem véletlen, hogy az X-Faktor győztes erdélyi csapat, a fiatalok kedvence, a USNK is szerepel az élő nagykoncert, a Kozmix előtt.

Az egész napos program gerincét természetesen a hagyományoknak megfelelően a különféle tematikával készülő „utczák” adják majd, melyek felpezsdítik a belvárost. A szökőkút környéke délelőtt az ovisoké, ami délutánra egészségzónává alakul át, lesz „eszem-iszom tér”, a Városalapítók szobránál Kölyök utca, a posta környékére a honvédség települ ki. A Takarékpalota és a Korona Hotel körzete vásári forgataggal csalogat, a Dózsa György utcát a fiatalok lakják be, a Szabadság tér Kulturális Központ előtti része pedig Civil szigetté alakul át, folyamatos színpadi produkciókkal, a Nyíregyházi Civil Fórum tagjaival.