Hamburger után sütiadományt is kaptak a mentők
Hamburger után sütiadományt is kaptak a mentők

Hatvan doboznyi péksüteményt ajánlottak fel a Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium tanulói a szolnoki mentőállomás részére – hangzott el az M1 Ma délután adásában.

A cukrász vizsgára készülő diákok a szakmai gyakorlat részeként sütötték az uzsonnasüteményeket, melyeket, az iskola szomszédságában található mentőállomáson dolgozó mentősöknek ajánlották fel.  Az iskola tanulói és pedagógusai úgy gondolták, a hatalmas leterheltség miatt, a mentősöknek nem mindig van idejük enni, így a süteményekkel gyorsan visszatudják pótolni az elvesztett energiát.

„A mentőszolgálatnál dolgozó munkatársak olyan munkát végeznek most a társadalomban, amely mindenképpen példa értékű”

– mondta Szilvás Ágnes a szakképző iskola igazgatója.

A pedagógus elmondta nagyon biztonságot nyújt számukra a mentősök közelsége, ugyanis többször volt már szükség a segítségükre a gyermekek rosszulléte miatt. A pedagógus hozzátette, mindig számíthatnak rájuk, amiért nagyon hálásak.

A kezdeményezéshez a Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola is csatlakozik, így egyeztetve a Sipos Orbán szakképzővel,  hetente felváltva fogják a mentősök részére szállítani az adományokat – mondta a műsorban Földváriné Sugár Ildikó.

 

hirado.hu