Hamarosan nyit az adventi forgatag Nyíregyházán
Fotó: Z. Pintye Zsolt (archív)

November 25-től január elsejéig tart nyitva az ünnepi forgatag műsoros estekkel és több mint 50 árus részvételével Nyíregyházán. Az első adventi gyertyát december 3-án fél 5-kor gyújtják meg, akkor fognak felvillanni a város ünnepi fényei is.

November végétől minden az adventi készülődésről szól majd országszerte. Nyíregyháza önkormányzata idén is színes programokkal igyekszik szebbé tenni az ünnepi pillanatokat és a készülődést. Az adventi forgatag november 25-től egészen január 1-ig tart nyitva, műsoros estekkel és több mint 50 árus részvételével.

– Az idei évben, hogyha valaki megnézi a naptárat, akkor egy héttel rövidebb az adventi időszak, mert csak három hétig tart. Ezért azt gondoltuk, hogy már a mostani hétvégén, november 25-től kezdve az adventi vásár kinyit. Nyilván a mostani hétvégén és a jövőhéten még nem a teljes fényében fog ragyogni, és az árusok is igazából a jövő héten lesznek teljes létszámban. A fények viszont csak december 3-án gyúlnak fel az adventi forgatagban, de az itt lévő óriáskereket már használhatják. Remélem mivel új fényeink is vannak, akik kilátogatnak a városközpontba, azok elégedettek lesznek a vásár hangulatával és az ott kínált ételekkel, italokkal és egyéb árucikkekkel – mondta el dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.

Az ünnepi hangulatot már most megidézi a Kossuth téren a Város Karácsonyfája. A 14 méter magas Borbányáról érkezett fenyő vízkeresztig lesz a belváros dísze, hamarosan pedig közel 3 kilométer LED-sor kerül fel rá. Az első adventi gyertyát december 3-án fél 5-kor gyújtják meg, akkor fognak felvillanni Nyíregyháza ünnepi fényei is.

– Megpróbálunk egy COVID előtti állapotot visszahozni. Három éve nem sikerült különböző okok miatt olyan adventi vásárokat és olyan programokat szervezni, amelyek a COVID előtti időszakra jellemzőek voltak városunkban. Éppen ezért keddenként és csütörtökönként több mint 20 iskola lesz a három hét alatt látható majd, hétvégenként pedig igyekeztünk sztárfellépőket is hívni azért, hogy egy kicsit emeltebb hangulatúvá varázsoljuk a gyertyagyújtások körüli miliőt. A Szilvesztert is visszahozzuk. Szeretnénk egy utcabállal kedveskedni azoknak, akik megszokásból, hagyományból feljönnek ide a Kossuth térre, és remélem hogy ez is tetszeni fog mindenkinek – tette hozzá dr. Ulrich Attila.

A Kossuth téren december 3-a és 8-a között várja majd a gyermekeket a Mikulás-ház és helyére kerül a betlehemi jászol is. A hagyományokhoz hűen a karácsonyi hangversenyt pedig a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban mutatja be december 15-én a Cantemus Kórus és a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar.