A Fatum sem tudta megtörni a Vasas lendületét

A Vasas vendége volt a női röplabda Extraligában a Fatum Nyíregyháza. 

Szép labdamenetekkel, és hazai pontokkal kezdődött a találkozó, ám 8-6-nál kettőre zárkóztak a mieink, majd a szett felére sikerült egyenlíteni is. A folytatásban viszont hullámvölgybe került a Fatum, bár Tóth Fruzsina nagyokat mentett, ismét az angyalföldiek voltak eredményesek, és hatra nőtt a távolság a hajrá előtt. Ez döntő volt, és nyerte az első szettet a Vasas. 

A második felvonás nyíregyházi pontokkal indult, és szoros volt a játékrész eleje. 7-10-nél a Fatum vezetett, többször is remekül támadott a csapat. Több bravúros mentés következett, de így is egyenlítettek a budapestiek féltávnál, majd a vezetést is átvették. 20-16-tal kezdődött a végjáték, és Nina Kocic támadott jól, majd egy blokk után 22-20-ra módosult az állás. Izgalmas volt a szett hajrája, Valerin Carabali és Lászlop Alexandra is eredményes volt, de így is a Vasas jutott játszmalabdához, és az elsőt értékesítve nyerték a játékrészt 28 perc alatt. 

A harmadik felvonás elején is maradt a nagy csata és jó színvonalú volt a meccs, több szép labdamenettel. Mindkét oldalon nagyokat mentettek a liberók, és 14-12 volt az állás a szett derekán.  A folytatásban a hazaiak jó nyitásokkal növelték előnyüket, és Abdulazimovát nem tudták tartani a mieink. Végül nyerte a játszmát és a mérkőzést is a Vasas, így a Fatum sem tudta megszakítani a fővárosiak veretlen sorozatát. 

Vasas Óbuda – Fatum Nyíregyháza 3-0 (17, 22, 17)

Vasas: Gülübay 1, Török 9, Sillah 12, Gyimes-Capet 10, Fricova 10, Abdulazimova 11

Csere: Juhár(liberó), Papp, Kiss 

vezetőedző: Ioannis Athanasopoulos

Nyíregyháza: Jeremic 6, Galvao 3, Lászlop 7, Carabali 5, Kocic 14, Szabó L.4

Csere: Tóth F. (liberó), Antivero

vezetőedző: Tomás Varga