Hamarosan indul Tokióba Tarjányi István
Fotó: Archív

Tarjányi István kerekesszékes vívó két számban, kardban és párbajtőrben is indulhat a paralimpián, Tokióban. A szerdai eskütételt követően jövő kedden indulnak az olimpiai faluba, ahol augusztus 25-én karddal kezd a nyíregyházi sportoló, majd ezt követően, 26-án párbajtőrben mérkőzhet meg a világ legjobbjai ellen.

 

Tarjányi István 2013-ban kezdte el a kerekesszékes vívást, jelenleg a Nyíregyházi Vasutas Sport Club versenyzője. Kezdetben 2 és fél évet versenyzett A kategóriában, majd 2016-ban lett B kategóriás versenyző. Átminősítése óta folyamatosan hozza a nemzetközi eredményeket. Nem sokkal azután, hogy B kategóriában indulhatott, párbajtőrben megszerezte első nemzetközi érmét a varsói világkupán. Szerdán, Budapesten kerül sor az olimpiai eskütételre, ezt követően pedig hamarosan el is indulhatnak Tokióba.

Pákey Béla edző elmondta: „Azt, hogy egy évvel eltolták a paralimpiát, mi a javunkra tudtuk fordítani, hiszen egy évvel többet tudtunk rá készülni. A legfontosabb, hogy élvezze a vívást, mindent kihozzon magából. Hogy ez aznap ott mire lesz elég, majd el fog dőlni.”

Tarjányi István elmondta, azt várja, hogy amit eddig belefektetett munkát és energiát, az most mind kijöjjön belőle, és maximális teljesítményt tudjon nyújtani a játékokon.

„A héten vagyok még edzőtáborban Budapesten, már csak finomításokat végzünk, jövő kedden utazunk, és így kint is lesz lehetőségünk edzeni, ott is finomítjuk a dolgokat és felkészülünk majd a versenyekre, én 25-én és 26-án fogok versenyezni. Természetesen izgulok, és van bennem egy kis drukk, de megpróbálok inkább arra koncentrálni, hogy élvezzem ezt az egészet, mert akkor sokkal jobban fog sikerülni.”

Tarjányi István a tokiói paralimpián augusztus 25-én kezd karddal, majd ezt követően, 26-án párbajtőrben mérkőzhet meg.