Hamarosan hatosztályos gimnáziumi osztállyal várja a továbbtanulni vágyókat a Kölcsey!
Bejelentés!

2020 szeptemberében indíthatja el a Kölcsey Ferenc Gimnázium az első, hat évfolyamos gimnáziumi osztályát – jelentette be a Nyíregyházi Tankerületi Központ igazgatója az oktatási intézményben.

Gaszperné Román Margit elmondta, az erről szóló átszervezési kezdeményezést a Klebelsberg Központ elnöke aláírta, a döntés értelmében módosítás történik a köznevelési intézmény Szakmai alapdokumentumában is.

A képzési kínálat bővítése a tanulói és a szülői igényeket elégíti ki. Nyíregyházán a Krúdy Gyula Gimnázium hatosztályos képzése mellett hamarosan már a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban is lehetősége nyílik a tanulóknak ezt a képzési formát választani.

Az iskola igazgatója, Márk Attila Olivér hozzátette, a szeptemberben induló új tanévre már lezárult a felvételi eljárás, így a képzésre már csak a következő beiskolázáskor lehet majd jelentkezni.

A kollégák számára a következő tanév áll a rendelkezésre: ez szakmai felkészülést jelent. Az iskola pedagógiai programját kell egy kicsit újragondolni, kiegészíteni, illetve a hatosztályos gimnáziumi képzésnek, az egyes tantárgyaknak megfelelő helyi tantervet kell elkészítenünk.

A mostani diákok is örömmel fogadták a bővítésről szóló hírt; már a leendő Kölcsey-seknek ajánlották iskolájukat, egy kisvideó formájában.

A 2020/21-es tanévet a Kölcsey Ferenc Gimnázium három négy évfolyamos gimnáziumi osztály mellett egy hatosztályos gimnáziumi osztály elindításával kezdi meg.

Kapcsolódó galéria

Hatosztály lesz a Kölcsey gimnáziumban