Hamarosan befejeződnek a kivitelezési munkálatok a Hunguest Hotel Sóstónál!
Négycsillagos szálloda! Fotó: Szarka Lajos

Már az utolsó simításokat végzik az új, négycsillagos Hunguest Hotel Sóstónál.

A kivitelezési munkálatok hamarosan befejeződnek, jelenleg a hibajavítások zajlanak, valamint a különböző rendszer-beüzemelések és üzempróbák, tűzvédelmi bejárások – minden, ami a használatba vételi engedélyezési eljáráshoz szükséges.

Dr. Podlovics Roland projektmenedzser elmondta:

Részleges munkaterületet kaptak a beszállítók, így már zajlanak többek között a bútorozási munkálatok. Az egyedi bútorok elhelyezése az első, utána jöhetnek a 'típusbútorok', sőt egy részük már itt van a hotelben, például ágyak, matracok, székek. De többek között a televíziók is megérkeztek már, IP alapú hotel-tv rendszer lesz kialakítva. A televíziók már fel vannak programozva szobaszámra, jól haladnak ezek a munkák, teendők is.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

A hotel környezete, parkja már rendezett, működik az öntözőrendszer, a zöld felületet folyamatosan szépítik, várják a közelgő nyitást. Dr. Podlovics Roland hozzátette:

Egy komplett, kulcsrakész szállodát adunk majd át az üzemeltetőnek, terveink szerint augusztusban. Azt követően majd az üzemeltetőnek indul be a saját beüzemelési időszaka, ez a koncessziós szerződés szerint maximum 45 nap, de valószínűleg egy hónap alatt majd ez is megvalósul és így terveink szerint szeptemberben egy 'soft opening' keretében elindul majd a szálloda. A beüzemelési időszakban - ami már az üzemeltető fennhatósága alatt lesz - teszteljük majd a szállodának a kapcsolatát a fürdővel, hiszen minden szállodavendégnek a szobaárában benne lesz, hogy a fürdőt használhatja. Ahogy az már a fürdőben megszokott: karórákkal fogyaszthatnak a vendégek akár a Pool Bárban vagy az étteremben. A fogyasztás pedig automatikusan a szobaszámlájukra kerül és majd azt a szállodából való távozáskor kell fizetni.

Egy látványos üvegfolyosón, gyalogoshídon elindulva választhatnak majd a szállóvendégek, hogy a strand öltözője vagy az élményfürdő felé veszik az irányt.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

A szobák többségénél pedig már az utolsó simításokat végzik, igényes, modern hangulat várja majd a turistákat. Összesen 123 szoba, több mint 150 fős étterem terasszal, látványbár, szekcionálható konferenciaterem, 90 férőhelyes mélygarázs és 63 felszíni parkoló – ez készül Sóstógyógyfürdőn; a Modern Városok Program keretében megvalósuló új négycsillagos szálloda hiánypótló Nyíregyházán.

Kapcsolódó galéria

Hunguest Hotel Sóstó munkálatok