Korosztályos Országos Bajnokság - Rangos teniszversenyt rendeznek Nyíregyházán!

Rangos teniszversenyeket rendeznek a következő hetekben a szabolcsi megyeszékhelyen. A Korosztályos Bajnokságra több mint 300 versenyző érkezik az ország különböző pontjairól, a hétvégén pedig egy pénzdíjas verseny helyszíne lesz Nyíregyháza.  

A MARSO Tenisz Centrum Egyesület 2017. év végén azzal a céllal vette át a tenisz club üzemeltetését, hogy Nyíregyháza a hazai tenisz világában is kivívja az országos hírnevet. Az átvétel óta folyamatosan azon dolgozik az egyesület, hogy a megyeszékhely tenisz kedvelői méltó környezetben sportolhassanak. 2019-ben nyáron két jeles eseményre is sor kerül a megyeszékhelyen – jelentették be a városházán tartott sajtótájékoztatón.

Július 27-29. között rendezik a „Somlai Sándor Emlékverseny a Ford Vagép támogatásával” versenyt, amely a legnagyobb összdíjazású vidéki női és férfi felnőtt verseny idén Magyarországon. Somlai Sándor alapító tulajdonosa volt annak a MARSO Kft-nek, mely a MARSO Tenisz Centrum Sportegyesület fő támogatója és üzemeltetője. A férfi és a női felnőtt verseny összdíjazása 450.000 Ft. Felújított pályák és lelátók várják majd a játékosokat és a nézőket. 

- Már tavaly is történtek fejlesztések a Vidék bajnokság kapcsán, de most megszépült nézőtér, led világítás, felújított salakos pályák fogadják a versenyzőket és a szurkolókat. Egyre szépül a Tenisz Centrum, mely mögött rengeteg munka van, és sok pénzt is igényel, de igazi összefogás eredménye, hogy fejlődik a létesítmény és az egyesület. Hosszú távú, tíz éves fejlesztési programunk van a Marso Tenisz Centrummal, így további beruházásokat tervezünk - mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. 

Augusztus 5-18. között rendezik Nyíregyházán a Korosztályos Országos Bajnokságot, melyre több mint 350 indulót várnak, akik közel 1000 mérkőzésen fogják összemérni a tenisztudásukat. Vannak akik néhány hete még a világ legnagyobb tornáin indultak. 

Nagyon bízom abban, hogy a 18 éves kategóriában olyan játékosok is pályára lépnek, akik pár hete a Roland Garroson, vagy Wimbledonban játszottak. A fiúknál Makk Péter, aki ranglista vezető, a lányoknál Nagy Adrienn és Tóth Amarissa is rajthoz állhat, mindannyian szép eredményeket értek el nemzetközi versenyeken – mondta Becser Zoltán versenyigazgató.

A kéthetes versenyen minden korosztály képviseli magát az ország valamennyi részéről, és csapatbajnokságot is tartanak. Az OB a legrangosabb korosztályos rendezvény Magyarországon, melyre csak a legjobbak kerülhetnek be. Az eseményen nyíregyházi teniszezőknek is szurkolhatunk, és többen esélyesek arra is, hogy dobogón végezzenek. 

Kapcsolódó galéria

Tenisz verseny beharangozó