Gyűjtés a tűzeset miatt szerencsétlenül járt lánynak

„Segítsünk!” Ezzel a felirattal hívták fel a járókelők figyelmét az Inczédy György Szakközépiskola volt diákjai arra, hogy gyűjtőakciót szerveztek volt osztálytársuk számára.

 

MINDEN ADOMÁNYRA SZÜKSÉG VAN

 

Péntek este tűz ütött ki a Petőfi utca egyik társasházának negyedik emeleti lakásában. Az ott élő nő 7 éves unokaöccsét ölében tartva kiugrott az emeletről, az asszony a helyszínen életét vesztette, a kisfiút pedig súlyos sérüléseivel jelenleg is kórházban ápolják. A tragikus körülmények közt elhunyt nő 20 éves lányának sikerült a lángok elől a lakásból kimenekülnie. Viki korábban édesapját, most pedig édesanyját is elvesztette, s a tűzben mindene odaveszett. A lány volt osztálytársai összefogtak, és gyűjtést szerveztek a lány megsegítésére. Az adományokat a Kossuth térre várták.
Viki számára osztálytársai, iskolatársai, tanárai és a városlakók eddig elsősorban ruhát hoztak a gyűjtőhelyre, de bármilyen használati tárgyra szükség lehet.

– Ez egy osztály szintű gyűjtésnek indult, Viki számára egy baráti kör kezdett el adományokat gyűjteni, és arra számítottunk, hogy legfeljebb 20 ember, talán még annyi sem jön ide a Kossuth térre – mesélte Éles Zsófia, a lány volt osztálytársa. – De úgy tűnik, a kezdeményezésünk egy nagy gyűjtőakcióvá nőtte ki magát, rengeteg adomány érkezett. Nagyon örülünk a segítségnek, aminek, remélem, Viki is nagyon fog örülni.

 

AZ ÖNKORMÁNYZAT IS SEGÍT

 

A gyűjtőakciót a nyíregyházi önkormányzat is támogatja. A diákok számára felajánlottak egy olyan helyiséget, ahol az összegyűlt adományokat raktározhatják, addig, amíg át tudják adni a lánynak. A 20 éves Viki javára egy számlát is nyitnak, amelyre készpénzt utalhatnak majd a segíteni vágyók.

F. A.