Győzelem az edzőmérkőzésen - kazah első ligás csapatot vert a Szpari

A szombati nap után vasárnap is felkészülési mérkőzést játszott a Nyíregyháza Spartacus Törökországban.

 

 

Nyíregyháza Spartacus - FC Tobol Kostanay 1-0 (1-0)

Nyíregyháza: Jova (Nagy M. 60.) – Nagy J., Fodor (Rubus 60.), Pejovic, Polényi (Motkó 65.), Gulyás (Bakos 63.), Ötvös (Farkas 80.), Gyurján (Starosta 45.) , Rezes (Kovács 60.), Tóth Á. (Kulcsár 80.) , Kártik (Hornyák 60.)

vezetőedző: Zoran Spisljak

A kazah élvonalbeli FC Tobol Kostanay ellen lépett pályára vasárnap a Szpari. Jól kezdtek a mieink, és egy gyönyörű góllal a 7. percben a vezetést is sikerült megszerezni! Nagy József ívelt keresztbe egy szabadrúgást, Gyurján Bence Polényi Gáborhoz passzolt aki középre tette a labdát, Rezes László pedig a 11-es pontnál fordulásból kilőtte a felső sarkot, 1-0. A folytatásban is nagyon szervezetten játszott a Nyíregyháza, több tetszetős akciót is vezetett. A 45. percben Rezes László bolondította meg a védőket, remekül ívelt középre, de a jól érkező Tóth Ádám fölé fejelt.

Fordulás után is kiegyenlített volt a játék, a 68. percben egy beadás után Hornyák Marcell fejesét fogta a kapus. A kazahok főleg beívelésekkel próbálkoztak, de rendre hárított a Szpari védelme. A 81. percben egy kontra végén Kovács Norbert lőtt mellé, a 90. percben pedig Hornyák Marcell elől tisztáztak a védők. Az eredmény nem változott, a Spartacus megnyerte a mérkőzést!

Dankó László