Gyakorlatorientált képzés

350 vállalatnál majdnem 1000 hallgató kezdi szeptemberben a duális képzést Magyarországon. Igazodva az országos trendhez, a Nyíregyházi Főiskola nemcsak a már akkreditált gépészmérnöki szak keretében, hanem valamennyi műszaki szakon szeretné bevezetni a duális rendszerű mérnökképzést.

 

Gyakorlatorientált képzések

 

A „NYÍR-DUÁL” elnevezésű, 239,2 millió forintos projekt célja, hogy a munkaerő-piaci igényekhez igazodva a felsőoktatási intézmény képzései gyakorlatorientáltak legyenek. A 2015/16-os tanévben 12 fővel indul a duális képzés a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Agrártudományi Intézetének gépészmérnöki szakán. Az együttműködésben kilenc partnercég vesz részt.

További képekért kattintson a fotóra!

– Mindez előkészíti többek között a közlekedésmérnöki, a mezőgazdasági és élelmiszeripari, valamint a mezőgazdasági mérnöki szakok átalakítását is – hangsúlyozta a projektnyitó konferencián dr. Sikolya László, a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Agrártudományi Intézetének igazgatója.

 

Kedvcsináló középiskolásoknak

 

– Az augusztusban indult projekt számtalan programmal igyekszik felhívni a középiskolás hallgatók figyelmét a duális képzés előnyeire – emelte ki dr. Szigeti Ferenc projektmenedzser.

 

Tanulást segítő kurzusok

 

A november végéig tartó projekt célja továbbá, hogy segítő szolgáltatásokkal támogassa a főiskolai hallgatók tanulásának, továbbtanulásának sikerességét. Ennek érdekében természettudományos felzárkóztató és szaknyelvi kurzusokat indít, valamint a duális képzésben részt vevők számára mentori hálózatot is működtet.

Piszár Tünde

(Fotó: Trifonov Éva)