Grafikák – Kötet Szepessy Béla grafikusművész alkotásaiból

Szepessy Béla grafikusművész már több éve gondolkodott azon, hogy összeállítson egy olyan könyvet, amely bemutatja alkotásait. A kiadvány megjelentetését Antall István nemrég elhunyt kulturális újságíró, szerkesztő-riporter szorgalmazta, eredetileg ő írta volna meg a könyvet. Az ő útmutatásai és cikkei alapján készült el a könyv, amely egyfajta tükörképet ad Szepessy Béla grafikái világából.

 

TÖRTÉNELEM, KERESZTÉNYSÉG, SÁMÁNIZMUS

 

A kötetben a művész fejezetenként más-más témájú munkáit mutatja meg, a könyvből megismerhetők a történelmi, a kereszténységgel, a varázslással, mágiával, sámánizmussal kapcsolatos alkotások. Szepessy Béla azt mondta: a kötet összeállítása közben érdekes volt átnézni az elmúlt évtizedekben készült grafikáit.

 

KIÁLLÍTÁSON IS LÁTHATÓK AZ ALKOTÁSOK

 

Szepessy Béla Grafikák című kötetét a Városi Galériában mutatták be a nagyközönségnek. A könyvről dr. Jánosi Zoltán irodalmár és dr. Jankáné dr. Puskás Bernadett művészettörténész beszélgetett. A kötetben megjelent alkotásokat kiállítás is bemutatja. A grafikákból nyílt tárlat a Nyíregyházi Városi Galéria földszintjén július 4-éig látható.

F. A.