Gereblyét és lapátot ragadtak a Tanodások!

Ez a hétvége sem telt események nélkül a Tánctanoda háza táján. Alig egy pár hónappal ezelőtt örökbe fogadtak egy portát a Sóstói Múzeumfaluban a Tanodások és vasárnap délelőtt már ki is vették részüket az őszi munkálatokból.

A közel ötven fős csapat gyerekek, felnőttek egyaránt elsősorban a levelek összegyűjtésében, dió szedésben, fa törmelék eltakarításában segédkeztek. A jánkmajtisi porta hátsó szegletében kialakításra került egy komposztáló is, hogy az értékes levél hulladékot újra tudják hasznosítani a következő esztendőben.

Ez a „portagazdaság” a Tanoda életében azért is fontos, mert a próbatermi munkán kívül olyan közösségépítő, társadalmi munkában vesznek részt az ifjú táncosok, szülők mely teljesen azonos a Tánctanoda értékrendjével. „ Dolgos hétköznapok, jókedvű ünnepek.”- tartja a mondás. Számukra ugyan olyan fontos a ház körüli munkák megismerése, mint maga a táncanyagok elsajátítása. Ez volt az első állomása annak az egy esztendős folyamatnak melyet, a közösség vállalt.

Terveik szerint az idei évben részt vesznek a falu „leöltöztetésében” is, amikor télire összeszedik a vászon anyagokat a házakból. Tavasszal pedig a portán található házak tapasztásában, festésében fognak segédkezni a szorgos kezek.

 

Forrás: Tánctanoda