Futva távozott a hotelből
Fotó: Illusztráció

Fizetés nélkül, futva távozott az egyik nyíregyházi szállodából az a férfi, akit 10 nap szállás és étkezés után a recepciós felszólított, hogy rendezze a számlát.

A debreceni férfi 2022 márciusában jelentkezett be az egyik nyíregyházi hotelba, ahol tartózkodását folyamatosan hosszabbítva 10 éjszakát töltött.

Amikor a recepciós tájékoztatta, hogy nem tud tovább a szállodában maradni és rendeznie kell a számláját, a vádlott közölte, hogy nincs nála készpénz, de elvinné a számlát a munkáltatójához és visszajön annak kiegyenlítése miatt. Ezt a recepciós nem engedélyezte, ezért a férfi telefonhívásra hivatkozva kiment a hotelből, majd onnan futva fizetés nélkül távozott.

A férfi tévedésbe ejtette a szálloda alkalmazottját azzal, hogy a tartózkodásával felmerült szállás és éttermi fogyasztás költségét megfizeti, azonban ez a vádlottnak már a beköltözéskor sem állt szándékában, összesen 277.000,-Ft  tartozást halmozott fel.

Az ügyészség csalással vádolja, és vele szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy az okozott kárt is térítse meg.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség