Fontos a pénzügyi- és jövőtudatos tervezés! Pénzügyi képzési programot zártak Nyíregyházán
Fotó: Kohut Árpád

Fontos a pénzügyi- és jövőtudatos tervezés. Ezt felismerve az OTP Fáy András Alapítvány közös projektet, képzési programot valósított meg szlovákiai partnerszervezetével. A cél a pénzügyi kultúra növelése volt. A program részletes eredményeit, tapasztalatait Nyíregyházán ismertették csütörtök délután.

Az OTP Fáy András Alapítvány 2012 óta folytat egyedi, élményalapú módszertanra építő pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási képzéseket iskolás korú gyerekek számára. Czeglédi Zsanett, a nyíregyházi OK Oktatási Központ intézményvezető-igazgatója elmondta:

A 2016 óta működő nyíregyházi OK Oktatási Központ is sikeres, a tréningeket kedvelik a diákok és pedagógusok egyaránt; évente mintegy 5-6000 gyerek vesz részt a központ óráin. Vannak évfolyamos és tematikus tréningek is.

Fotó: Kohut Árpád

A pénzügyi kultúra szintjét tovább szerették volna emelni, ezért az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében egy határon átívelő pénzügyi képzési projektet indítottak el még 2017 nyarán. Fejes Larion projektvezető kiemelte:

Magyarországon és Szlovákiában a pénzügyi kultúrának a szintje nagyon alacsony, mi ezen próbáltunk valamelyest segíteni, ezt egy kicsit fellendíteni. A fő cél az volt, hogy a különböző szemléletformáló tréningjeinken és rendezvényeinken keresztül minél több embert érjünk el. Szerettük volna felhívni az emberek figyelmét arra, hogy mennyire fontos a pénzügyi tudatosság, a jövőtudatos tervezés.

A projekt keretében a budapesti, nyíregyházi és bukaresti OK Oktatási Központ mintájára Szlovákiában, Nagyszombaton is nyitottak egy intézményt.

Kapcsolódó galéria

Nyíregyházán zárul a határon átívelő pénzügyi képzési program