Folytatódott a polgármesteri fásítási program
Fotó: Trifonov Éva

Folytatódott a 2018 októberében elindított polgármesteri fásítási program Nyíregyházán. A napokban dr. Ulrich Attila alpolgármester és Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója ültetett el 4 oszlopos szilt a Bercsényi utcán, a püspöki hivatal épület oldalánál, valamint 3 amerikai ámbrafát a Hősök terén.

2018 októberében indult el Nyíregyházán a polgármesteri fásítási program, amelynek köszönhetően az elmúlt négy évben több ezer facsemetével, egész fasorokkal bővült a város zöldállománya. A kezdeményezéshez időközben csatlakoztak cégek, intézmények, de a városlakók is nagy figyelmet fordítanak a környezetük szépítésére.

Sok helyen megfordulok naponta a városban és örömteli látni, hogy az itt élők is magukénak érzik a programot, gondozzák, locsolják a lakókörnyezetükben elültetett fákat, cserjéket. Nagyon szépen köszönöm nekik hangsúlyozta dr. Ulrich Attila.

Sokadik helyszín

A napokban az alpolgármester és Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója újabb 4 oszlopos szilt ültetett el a Bercsényi utcán, a püspöki hivatal épület oldalánál, valamint 3 amerikai ámbrafát a Hősök terén. Ez már idén a program sokadik helyszíne volt. Az alpolgármester elmondta, a város mindent megtesz annak érdekében, hogy minél zöldebb legyen Nyíregyháza. Ahol kell, pótolnak is, de teljes fasorokat nem tudnak ültetni, mivel speciális szabályok vonatkoznak arra, hogy hova lehet szabad gyökerű fákat telepíteni.

Azt tudni kell, hogy nincs egyszerű dolga a városnak, hiszen speciális szabályok vonatkoznak arra, hogy hova lehet szabad gyökerű fákat ültetni. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél zöldebb legyen Nyíregyháza, így ahol kell, pótolunk is.

A polgármesteri fásítási program ősszel folytatódik. A NYÍRVV Nonprofit Kft. addig is várja azonban a jelentkezéseket az Újéletfa Akcióra, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy még zöldebb legyen Nyíregyháza.

Kapcsolódó galéria

A belvárosban is folytatódik a fásítási program