Folyamatos a fejlődés Nyíregyházán
2017-ben a tervek szerint több beruházás, út és járdafelújítás is megvalósul Nyíregyházán. Az elképzelések szerint komfortosabb oktatási,- és nevelési intézmények, orvosi rendelők fogadják majd a városlakókat. Mindezek mellett Sóstógyógyfürdőn is több fejlesztés valósul meg.

Mint minden évben, 2017-ben is nagy gondot fordít Nyíregyháza Önkormányzata arra, hogy fejlődjön a település. A tervek szerint ebben az évben hat óvoda újul meg, öt iskolában komoly rekonstrukciós folyamatok valósulnak meg és az orvosi rendelőkben is jobb körülmények fogadják majd a pácienseket.

A „kis SZTK” néven ismert Szent István utcai rendelőben tervez a város nagyobb munkálatokat. A nyíregyházi felújításokhoz a tervek márciusban készülnek el, majd kiírják a közbeszerzéseket, a kivitelezési munkálatokra pedig a tervek szerint nyáron kerül sor. Akkor az elképzelések alapján kicserélik az ajtókat, az ablakokat, külső és belső munkákat végeznek azért, hogy a nevelési intézményekben a gyerekek komfortosabb körülmények között tölthessék mindennapjaikat. Ennek érdekében egyeztet az Önkormányzat az óvodák és iskolák vezetőivel, hogy a felújítások ne akadályozzák az oktató,- és nevelőmunkát. 2017-ben nem csak az óvodák és iskolák újulnak meg, hanem a város útjai, csatornahálózata is. Még 2010-ben indult el egy csatornavíz rekonstrukciós program, amely lassan a végéhez közeledik. Az Alma és a Tünde utcán kell még tenni azért, hogy az ott élőket is jobb körülmények fogadják. Mint minden évben, most is nagy hangsúlyt fektet a város vezetése az utak és a járdák állapotára.

 

Saját forrásból és pályázati pénzekből

 

Batizi Tamás, Nyíregyháza Megyei Jogú Város kabinetvezetője azt mondta, a város saját forrásaiból és pályázati pénzekből oldja meg ezeket a fejlesztéseket. 3-400 millió forint értékben újítanak fel járdautakat. A kabinetvezető hozzátette, saját forrásból minden évben megvalósítják ezeket a feladatokat. Mindezeken túl megpróbálnak olyan pályázati forrásokhoz jutni, amelyek jó eséllyel segítik a további fejlesztéseket. Közel 2 milliárdos út,- és járda felújítást terveznek Nyíregyházán 2017-ben. Batizi Tamás kifejtette, ezek természetesen összefüggnek a város saját munkáival, amelyeket most próbálnak meg összehangolni. A tervek szerint 2018 év végéig ezek a felújítások készen lesznek.

 

Nyíregyháza gyöngyszeme: Sóstó

 

A fejlesztések Sóstót sem hagyják ki. Mivel a turisztika rohamosan fejlődik, ezért a város ékkövének számító Sóstógyógyfürdőre különös gondot fordít a város vezetése. Egy 122 ágyas, négycsillagos szálloda építése kezdődik el ebben az évben, 2018 tavaszára pedig már próbaüzemben működhet a hotel.

A Sóstói Múzeumfaluban szeretné a város megújítani az épületeket, a parkolót, a bejáratot és a skanzen kiegészülne egy élménypark funkcióval is, így az odalátogató családok nem csupán kulturális eseményeken vehetnek részt, hanem kikapcsolódhatnak is. A másik nagy beruházás a Bencs Villa megújítása lesz Nyíregyházán. 2018 tavaszára az elképzelések alapján egy kívül-belül megújult villa díszíti majd a Sóstói utat. Az épület funkciója megmarad, egyfajta mini-rendezvényközpontként funkcionál a jövőben is.

ME.