XV. Szabolcs Kupa
A hétvégén immár XV. alkalommal rendezik meg a Szabolcs Kupa Nemzetközi Fodrász, Kozmetikus, Műkörömépítő- és Díszítő Versenyt Nyíregyházán. A szépségipar területeiről 180 nevezés érkezett, a tanuló és felnőtt kategóriák versenyzői a Váci Mihály Kulturális Központban mutathatják meg tudásukat.

A Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 15 évvel ezelőtt azzal a céllal indította el a Szabolcs Kupa Nemzetközi Fodrász, Kozmetikus, Műkörömépítő- és díszítő versenyt, hogy a felnőtteknek és a tanulóknak lehetőséget biztosítsanak a szakmai tudásuk bemutatására, valamint kipróbálhassák magukat igazi versenyhelyzetben.

Az elképzelést az eltelt idő igazolta. A jubileumi megmérettetésre 180 nevezés érkezett, a hazaiak mellett Romániából és Ukrajnából is érkeznek versenyzők. 20 versenyszámot rendeznek tanuló, felnőtt és mester kategóriában.

 

ÚJ TRENDEK ÉS BEMUTATÓK

 

A kozmetikusoknál a legnépszerűbb versenyszám az alkalmi smink és a fantázia smink lesz. A műkörmösöknél a díszítő, valamint a térhatású, 3D-s kategória lesz a leglátványosabb. A fodrász verseny követve a trendeket, két új kategóriával bővül, a borbély-csatával, valamint a hajtetoválással. A versenyt elismert szakemberekből álló zsűri értékeli, a legjobbakat kupával és különböző díjakkal jutalmazzák. A Szabolcs Kupán a színpadon kísérő rendezvényekre is várják az érdeklődőket. Lesz zene, tánc, küzdősport, a bemutatókon pedig megismerhetik az új trendeket a szépségipar és a divat minden területén.

Szoboszlai Tibor