Földútból épült aszfaltos út a Kengyel utcában – A részletekért kattintson!

A Kengyel utcán a korábbi földút helyén 291 méteres szakaszon épült ki az új aszfaltút. A munkálatok során megtörtént az útalap építés, a meglévő aknafedlapok szintbe helyezése, szegélyek építése, a csapadékvíz. elvezetéshez szükséges létesítmények kiépítése és az aszfaltozás, melynek során közel 150 tonna aszfaltot használtak fel, a beruházás költsége nettó 48 millió forint.

Az útszakasz kiépítésnek szerződés szerinti határideje 2019. augusztus 31. volt, de a kivitelező 2019. június végére az utat elkészítette. 2019-ben önkormányzati forrásból 23 utcában épít új aszfaltutat a NYÍRVV Nonprofit Kft. összesen 6831 méter hosszban (Pihenő, Tenisz, Teke, Tagló, Aranykalász sor, Kengyel, Angyal, Kalapos, Kőműves, Nád, Naspolya köz, Rezeda köz, Jázmin köz, Simonyi – Varsó, Babér – Napsugár, Borostyán, Kulcsár, Mályva, Moha, Gálya, Meggyfa – Gálya összekötő, Füredi utca). A beruházás nettó 900 millió forintba kerül, és önkormányzati forrásból valósul meg. Az építések elsősorban a külterületi városrészeket érintik, melyek az elmúlt évek során benépesültek, forgalmassá váltak, a burkolt utak komfortosabb életkörülményeket és közlekedést biztosítanak az itt élők számára. Így ebben az évben a Kertvárosban, Sóstóhegyen, Kőlaposon, Örökösföldön, Borbányán, Oroson és a Kistelekiszőlőben is épülnek új utak.

Az idei útépítésekkel Nyíregyháza területén 289 km-re nő a szilárd burkolatú utak hossza, mely a 2013-ban megkezdett koncepció elindításakor 240 km volt.

Útjavítás

2019-ben is folytatódik a meleg aszfaltos, tartós útjavítási technológiával történő nagy felületű útjavítás, melynek során több mint 20 utcában, közel 20.000 m2 -en állítja helyre a NYÍRVV Nonprofit Kft. a meglévő aszfaltutakat. A helyreállítási munkákra az idei évben nettó 130 millió forintot fordítanak majd. A programban szereplő kátyúzandó útszakaszokat részben lakossági bejelentések, részben a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársainak ellenőrzései alapján állítják össze.

Járdaépítés és helyreállítás

A járdaépítési és helyreállítási munkálatok is folytatódnak Nyíregyházán 2019-ben, többek között érintik majd Nyírszőlős, Jósváros, Malomkert városrészeket. A Czuczor Gergely utca 492 méteres szakaszán már el is készült a régi, balesetveszélyes járda helyén a felújított járda, melyhez kapcsolódóan a Nagyvárad u. – Czuczor G. u. kereszteződésében gyalogos átkelőhely is kialakításra került. A teljes járdaépítési program előreláthatóan 2019. augusztus 30-ig tart majd, és közel nettó 190 millió Ft önkormányzati forrásból valósul meg. Helyszínek: Ószőlő u. 99-107. sz. mögött; Izabella u. (Szőlőskert u. – Jonatán u. között); Czuczor G. u. (Szt. István u. – Kosztolányi D. u. között); Simonyi Ó. utca.