Prevenció a Lesz Feszten – Középpontban a biztonságos szórakozás

A biztonságos szórakozásra hívják fel a fiatalok figyelmet a bűnmegelőzési szakemberek.

Immár ötödik alkalommal rendezik meg Kisvárdán Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik legnagyobb nyári fesztiválját, a Lesz Fesztet. A háromnapos rendezvény dübörgő programjai mellett a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a Kisvárdai Rendőrkapitányság munkatársaival együttműködve prevenciós ajánlásokkal látják el a szórakozni vágyókat. A tanácsadás középpontjában a biztonságos szórakozás és a drogprevenció áll, de természetesen szó esik minden más, az áldozattá és az elkövetővé válás megelőzését segítő témáról. A szakemberek a fesztivál minden napján várják az érdeklődőket.

Néhány jó tanács, amit megosztottak a fesztiválozókkal:

  • Fontos, hogy a fiatalok olyan társasággal menjenek el szórakozni, akiknek tagjaiban megbíznak.
  • Ahhoz, hogy a szórakozás maradandó élmény legyen, alkoholt kizárólag mértékkel fogyasszanak!
  • Soha ne fogadjanak el ismeretlenektől semmilyen ételt, italt, tablettát, vagy egyéb gyanús készítményt! Csak olyan italt igyanak meg, amit előttük bontottak ki, amit előttük töltöttek a pohárba, vagy látták, hogyan készült!
  • Alkoholfogyasztást követően soha ne üljenek a volán mögé és olyan gépkocsiba se szálljanak be, amelyet ittas személy vezet!
  • Kizárólag annyi készpénzt és értéket vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van!
  • Legyen tervük arra az esetre, ha bajba kerülnek: kit hívnak azonnal, hová mennek, hogyan veszik fel a kapcsolatot másokkal! Hasznos lehet a telefonjuk gyorshívójába elmenteni azokat a számokat, amelyeket egyetlen mozdulattal felhívhatnak.
  • Amennyiben bajba kerülnek, forduljanak bizalommal a fesztivál környékén szolgálatot ellátó egyenruhás rendőrökhöz, vagy tegyenek bejelentést a rendőrség 112-es központi segélyhívószámán!

 

Forrás: police.hu