Fertőtlenítik a játszótereket – Mind a 102 helyszínre eljutnak a szakemberek
Fotó: Szarka Lajos

Városszerte fertőtleníti a játszótereket a NYÍRVV. A koronavírus-járvány második hulláma miatt ismét fokozott fertőtlenítésre van szükség a kültéri használati eszközök esetében is. Naponta 3-4, összesen 102 játszótérre jutnak el a városüzemeltetési társaság szakemberei.

Fontos feladatot láttak el a védőruhába öltözött szakemberek, a játszóeszközök szakszerű fertőtlenítését végezték szerdán délelőtt. Ennek továbbra is az a célja, hogy megakadályozzák a koronavírus további terjedését. A fertőtlenítéshez vízzel kevert klóros anyagot használnak, ugyanazt, mint a tavaszi időszakban, ez a hatóanyag már olyankor is bevált. Ez a fertőtlenítőszer semmilyen veszélyt nem jelent sem emberekre, sem állatokra nézve.

„Sajnos a járvány második hulláma szeptemberben elérte hazánkat is, ezért polgármester úr határozata alapján múlt hét pénteken elkezdtük a 102 játszótér fertőtlenítését, illetve azon frekventált helyeken lévő utcabútorok fertőtlenítését, ahol több városlakó fordul meg” – közölte Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója.

Naponta 3-4 játszóteret fertőtlenítenek, Nyíregyháza minden városrészébe, minden játszóterére eljutnak majd a NYÍRVV munkatársai, hogy a környéken élők biztonságosan használhassák ezeket az eszközöket is.

 

Kapcsolódó galéria

Fertőtlenítés a Jósavárosban