Fenyőfa a rászorulóknak

– A nyíregyházi Rotary Club jóvoltából kétszáz család állíthat saját karácsonyfát otthonában idén. A karitatív szervezet ugyanis ennyi fenyőfát adományozott hátrányos helyzetűek, nagycsaládosok és hátrányos helyzetűeket támogató civil szervezetek részére. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata az adományból 100 darabot oszthat szét a rászorulók között – mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

 

200 fenyő, 30 mikuláscsomag

 

További képekért kattintson a fotóra!

– Az önkormányzat mellett a fákat, valamint 30 mikuláscsomagot az Új ÉFOÉSZ Tarnai Ottó Egyesület, a Human-Net Alapítvány és a Kertvárosi Evangélikus Egyház Diakóniai Intézményeinek képviselői vették át. Az ő feladatuk lesz eljuttatni az adományt a rászoruló családok részére – emelte ki Fekete Tibor, a nyíregyházi Rotary Club alelnöke.

 

Adományok egész évben

 

A Rotary Club az egyik legaktívabb civil szervezet a városban. Számos alkalommal támogatták a rászorulókat az idei esztendőben is. Közreműködésüknek köszönhetően sószobában gyógyulhatnak a légúti betegségekben szenvedők, valamint életmentő defibrillátort helyeztek ki a Búza téri piaccsarnokban. A jövő esztendőben pedig elkészül az a játszótér is, ahol fogyatékkal élő gyermekek tölthetnek örömteli perceket.

Piszár Tünde

(Fotó: Trifonov Éva)