Felvételi meghallgatás a Vikár Sándor Zeneiskolában

Új növendékeit várja a Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola. Június 14-én, kedden és 15-én, szerdán 14 és 18 óra között várják meghallgatásra a zenepedagógusok azokat a gyerekeket, akik a szeptemberben induló új tanévben zenét szeretnének tanulni.

Az idei tanév szorgalmi időszakának utolsó két napján rendezi meg a Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola szeptemberben induló képzéseire a felvételi meghallgatást. A több évtizedes múlttal rendelkező zeneiskolában közel huszonöt hangszer közül választhatnak a 6-22 éves kor közötti gyerekek, fiatalok: furulya, fuvola, klarinét, fagott, oboa, szaxofon, hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő, kürt, trombita, harsona, tuba, ütőhangszerek, népi ének, népi furulya, citera, gitár, magánének, zongora, orgona, klasszikus szintetizátor.

A leendő növendékeket a meghallgatáskor a bizottság tagjai zenei szempontból vizsgálják meg, hiszen bizonyos készségeknek és képességeknek kell meglenni ahhoz, hogy valaki sikeresen tanuljon zenét. A szakemberek egy gyermekdal vagy népdal elénekléséből és egy ritmusképlet visszatapsolásából már tudják, mennyire fejleszthető az adott jelentkező. Bizonyos hangszereknél pedig egymástól eltérő fiziológiai adottság meglétére is szükség lehet. A több éve zenével foglalkozó pedagógusok szívesen ajánlanak a jelentkezőknek hangszert, hiszen a meghallgatáskor felmérik azt is, melyik lenne a gyerekeknek a leginkább megfelelő. 

Hangszeres tanszakra a 2022. szeptember 1-jéig 6. életévüket betöltött tanulók jelentkezését várja az iskola. A hangszeres oktatást megelőző években, zenei előképzettségtől, életkortól függően dalosjátékot, szolfézs kis előképzőt, zenei előképzőt ajánlanak a gyermekek számára.

A meghallgatás napján a jelentkező gyermekek szüleinek ki kell tölteni egy jelentkezési lapot, ami alapján kapják majd az írásbeli értesítőt a felvételről.

További részletek az intézmény honlapján: www.vikarzeneiskola.hu

A meghallgatás időpontja: 2022. június 14. kedd 14-18 óra, 2022. június 15. szerda 14-18 óra

A meghallgatás helye: Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola, 4400 Nyíregyháza, Kürt utca 5-11. Telefon: 42/504-345

info@vikarzeneiskola.hu

Bővebb információ: www.vikarzeneiskola.hu/Rólunk menüpont/Információ a képzésről, Felvételi tájékoztató