Újabb tornatermi felújítás, ezúttal a Móriczban
Fotó: Illusztráció

A Móricz Zsigmond Általános Iskolában 2021 végén kezdődött egy közel 28 millió forintos felújítás. Ennek keretében a tornatermi öltözők és vizesblokkok felújítása, festése, világítás korszerűsítése, tornatermi folyosó burkolása, nyílászárók cseréje zajlott.

A tornatermi felújítási program már nem az első rekonstrukciós munka a Móricz Zsigmond Általános Iskolában. A 40 éves épület állaga megkívánja, hogy folyamatosan foglalkozzanak az épületrészek karbantartásával, és megújításával – erről Illés Zoltán, intézményvezető beszélt televíziónknak a pénteki átadáson.

Új burkolat a folyosón

Hozzátette: a mostani beruházás bekerülési értéke 27,9 millió Ft, amelyet a fenntartó, a Nyíregyházi Tankerületi Központ biztosított. – Az öltözők, zuhanyzók, mosdók, mellékhelyiségek, a világítás korszerűsítése is megtörtént, illetve voltak olyan öltözőink, ahol szerelvényeket cseréltek, illetve festés is zajlott. A legnagyobb horderejű változás a folyosó megújulása, amely új burkolatot kapott.

Biztonságos, esztétikus környezetben”

A bejárás-átadáson részt vett dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, aki elmondta, nagyon fontos beruházás volt ez a mostani is, hiszen így egy négy évtizeddel ezelőtt épült, elavulttá vált tornacsarnok kiszolgáló részeiben nyújtanak újra biztonságos, esztétikus környezetben sportolási lehetőséget a gyermekek számára. Láthattuk az elmúlt évek gyakorlatát, elsődleges kérdése a szülőknek, hogy milyen körülmények között tud mozogni a gyermekük. Bevezettük a mindennapos testnevelést 2014-től, ezzel elértük, hogy ma 1,2 millió gyermek sportol naponta. Ezzel is hozzá tudunk járulni az ő egészségükhöz, s ezáltal a szülők is sportosabbá válhatnak.

Folytatódik a városi program

A Móricz Zsigmond Általános Iskola mellett számos másik iskola is megújult már az elmúlt években Nyíregyházán, legutóbb a borbányai, az orosi és a sóstóhegyi – tette hozzá az államtitkár. Dr. Szabó Tünde hozzátette, ezek a tornacsarnokok nem csak a sportoláshoz, hanem a kulturális és egyéb események kiszolgálásához is megfelelő helyszínt tudnak nyújtani, így a sportlétesítmények felújításával igazi közösségi teret is kapnak a környéken lakók.